Θετική υπήρξε η αντίδραση της Ανεξάρτητης Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων στο αίτημα του Δήμαρχου Κέρκυρας Κώστα Νικολούζου για κατ΄ εξαίρεση απευθείας ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων μέχρι την απεμπλοκή του σχετικού διαγωνισμού. Για τη θετική έκβαση της διαδικασία υπήρξε παρέμβαση του Υπουργού Εσωτερικών Τακη Θεοδωρικάκου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας, ο βουλευτής της ΝΔ Στέφανος Γκικάς, τόνισε την αμεσότητα της αντίδρασης της κυβέρνησης η οποία σε επίπεδο υπουργού, υπέγραψε τις απαραίτητες διαδικασίες εντός 24 ωρών ώστε οι όγκοι των απορριμμάτων να απομακρυνθούν από το κάδρο της καλοκαιρινής Κέρκυρας

Η νέα Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, ευρισκόμενη στην Αθήνα είχε προσωπική επαφή με τον κ. Θεοδωρικάκο για τη γρήγορη εξέλιξη της όλης διαδικασίες ενώ τον ευχαρίστησε για τα αντανακλαστικά που επέδειξε. Η κυρία Υδραίου επισημαίνει ότι το μείζον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων θα κορυφωθεί τον Σεπτέμβριο όπου οι θεσμικοί παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης θα λάβουν τις θέσεις τους και που στο σύνολό τους θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν στην ομαλή εξέλιξη ενός οδικού χάρτη που θα αφορά τόσο την επίσπευση των διαδικασιών δημιουργίας του εργοστασίου διαχείρισης των απορριμμάτων όσο και την ομαλή αποκομιδή κατά το μεσοδιάστημα.

Μοιράσου το άρθρο: