Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου είναι η 14ης «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα». Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και η Ελληνική αστυνομία ανακοινώνουν αναλυτικό πίνακα των πόλεων, των χώρων διασκέδασης που θα συμμετάσχουν σε αυτή την πρωτοβουλία καθώς και την αφίσα της δράσης.
H 14η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» διεξάγεται, ταυτόχρονα, σε 34 πόλεις, μεταξύ των οποίων και η Κέρκυρα, με την συνδιοργάνωση 6 Περιφερειών, ενώ, συμμετέχουν 41 νυκτερινά σημεία διασκέδασης σε όλη την Ελλάδα, σε συνεργασία με το Δίκτυο Εθελοντών του Ι.Ο.ΑΣ. και την υποστήριξη πλήθους φορέων, εταιρειών και συλλόγων.

Ο κεντρικός της άξονας είναι ότι «αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί» ενώ το μήνυμά στην Ελλάδα είναι η προτροπή, στις παρέες, να ορίσουν ένα άτομο που δεν θα καταναλώσει ποτό εκείνη τη βραδιά και θα αναλάβει τον ρόλο του «οδηγού της παρέας»!

Η δράση, θα πραγματοποιηθεί με την τήρηση όλων των κανόνων και των μέτρων ασφαλείας (Μάσκες, επιστόμια μιας χρήσεως, τήρηση αποστάσεων κτλ.). Κάθε χρόνο αρκετές χιλιάδες οδηγοί, κυρίως νεαρής ηλικίας, συμμετέχουν σε αυτήν την βραδιά, μία βραδιά-θεσμό, όπου πολίτες και φορείς σε όλη την Ελλάδα ενώνουν τις δυνάμεις τους με το Ι.Ο.ΑΣ. και αναλαμβάνουν δράση για την προστασία της ζωής όλων αλλά, κυρίως, των νέων ανθρώπων στους δρόμους της χώρας.

Η προώθηση της Δράσης είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς το αλκοόλ εξακολουθεί και στη χώρα μας, να αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων και σοβαρών τραυματισμών. Ιδιαίτερα υψηλά είναι τα ποσοστά τροχαίων που συμβαίνουν μετά τη νυχτερινή διασκέδαση του Σαββατοκύριακου, στα οποία εμπλέκονται κυρίως νεαρά άτομα.

Η δράση στην Κέρκυρα θα πραγματοποιηθεί στο Λιστόν το βράδυ του Σαββάτου 17 Οκτωβρίου.

Μοιράσου το άρθρο: