Εμπλοκή με τον ανάδοχο του έργου της αποκατάστασης του παρακτίου τείχους του ΝΑΟΚ και της Γαρίτσας παραδέχθηκε ο Περιφερειάρχης στην απάντηση που έδωσε σε επερώτηση του περιφερειακού συμβούλου Αλέκου Δεσύλλα.

Το έργο άρχισε να εκτελείται αρκετά χρόνια μετά την εκπόνηση της μελέτης γεγονός που δημιούργησε νέα δεδομένα εξαιτίας των μεγαλύτερων καταστροφών. Ο εργολάβος αρχικά ζήτησε να αποχωρήσει και στη συνέχεια ζήτησε περισσότερα χρήματα για τις πρόσθετες εργασίες που απαιτούνται.
Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε ότι η ΠΙΝ είναι σε επαφή και με τον ανάδοχο εργολάβο και με τον επόμενο μειοδότη προκειμένου μετά την παρέλευση εύλογου χρόνου, σε περίπτωση που αποχωρεί ο ανάδοχος να ξεκινήσει η διαδικασία ανάθεσης στον επόμενο.
Δυσοίονες προβλέψεις κάνει ο περιφερειακός σύμβουλος Αλέκος Δεσύλλας για την εξέλιξη του έργου δεδομένου ότι θεωρεί πως τυπικά λάθη των υπηρεσιών καθώς και η μεγάλη έκπτωση που έδωσε στην αρχή ο ανάδοχος, και αν η περιφερειακή αρχή τον κηρύξει έκπτωτο, είναι δυνατόν να οδηγήσουν τον εργολάβο σε διεκδίκηση μεγάλων αποζημιώσεων απο το ελληνικό δημόσιο και να δικαιωθεί στα δικαστήρια. Εάν συμβεί αυτό, το έργο θα καρκινοβατεί για χρόνια.
Σήμερα η περιφερειακή αρχή προσπαθεί να έλθει σε συνενόηση με τον ανάδοχο, ώστε είτε να συνεχίσει τις εργασίες είτε να αποχωρήσει με μικρή αποζημίωση.

Μοιράσου το άρθρο: