«Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή των συναδέλφων στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας στις 29/11 που αποφασίστηκε από τα πρωτοβάθμια σωματεία ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ, χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους, συνταξιούχους και αυτοπασχολούμενους που έστειλαν το μήνυμα «Κάτω χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση» στο μεγάλο συλλαλητήριο των Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, Συνδικάτων και των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Για μια ακόμα φορά  δείξαμε ότι δε σκύβουμε το κεφάλι, δε σταματάμε, συνεχίζουμε στο δρόμο, για δουλειά με δικαιώματα, για ζωή με δικαιώματα.

Αντιπαλεύουμε την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης που συνεχίζει στην ίδια ρότα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ για μια εκπαίδευση πιο «ανοιχτή στις απαιτήσεις της αγοράς και των χορηγών», με «λιγότερες δαπάνες για το κράτος», με «κουλτούρα αξιολόγησης για τους εκπαιδευτικούς».

Για να περάσει η αντιλαϊκή πολιτική και στον τομέα της εκπαίδευσης, το οποίο σημάνει ότι η εργατική λαϊκή οικογένεια θα βάλει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώνει πανάκριβα την εκπαίδευση. Καταδικάζουμε την απαράδεκτη στάση των πρυτάνεων που αντί να συνταχθούν με τους αγωνιζόμενους φοιτητές και να απαιτήσουν να χρηματοδοτηθούν τα ιδρύματα ζήτησαν την επέμβαση των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό για μια ακόμη φορά φοιτητών.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους αγωνιζόμενους φοιτητές και την νεολαία. Ο αγώνας τους είναι αγώνας  της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί έχουμε υποστεί  την κρατική καταστολή στις κινητοποιήσεις των τελευταίων δύο χρόνων, και από την προηγούμενη κυβέρνηση, απέναντι στους εκπαιδευτικούς, μόνιμους και συμβασιούχους που αγωνίζονται  για να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά μας για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών των σχολείων με την μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και την εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών, για τα οποία για ακόμα μια φορά το Υπουργείο δήλωσε ότι είναι ανέφικτα, την στιγμή που η κατάσταση στα σχολεία λόγω των κενών είναι εκρηκτική ενώ εκατοντάδες είναι και οι παραιτήσεις των αναπληρωτών λόγω των συνεπειών του νόμου Γαβρόγλου..

Συνάδελφοι,

Δίνουμε συνέχεια στον αγώνα μας, απαντάμε στην κρατική καταστολή, δεν κάνουμε πίσω από την διεκδίκηση μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για την εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών, για την διεκδίκηση της μόρφωσης και της ζωής που αξίζει σε εμάς και τους μαθητές μας.

Με στόχο να οργανωθεί ένα μαζικό και μαχητικό κίνημα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική, στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις  εξής δράσεις:

  • στην παρέμβαση των σωματείων στο Υπουργείο Εργασίας στις 5/12 στις 14:00 για τις άδειες μητρότητας των συναδελφισσών αναπληρωτριών.
  • στις κινητοποιήσεις που γίνονται με πρωτοβουλία ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ   σχετικά με την αντιεκπαιδευτική πολιτική , τον αυταρχισμό και την καταστολή  τις 5 και 6 Δεκεμβρίου .
  • στην κινητοποίηση μαθητών – φοιτητών ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης κι ενάντια στην καταστολή στις 6 Δεκεμβρίου, στις 12 μ.μ. στα Λύκεια 

Για τη διευκόλυνση συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην κινητοποίηση, η ΕΛΜΕ Κέρκυρας συμμετέχει στην 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΟΛΜΕ»

Μοιράσου το άρθρο: