«Βαρυχειμωνιά και βροχοπτώσεις ήταν αρκετές για να φέρουν στην επιφάνεια τα μεγάλα προβλήματα στο ζήτημα των σχολικών υποδομών και της λειτουργικότητας σε αρκετά σχολεία στην Κέρκυρα. Ο πολιτικός προσανατολισμός του Δήμου Κέρκυρας  να μην ασχολείται με την επίλυση των λαϊκών και εκπαιδευτικών αναγκών μαζί με στοιχεία προχειρότητας,  αδιαφορίας, και απουσίας σχεδιασμού σε ένα νομό που νοσεί κυριολεκτικά στο ζήτημα της σχολικής στέγης και η υποχρηματοδότηση από πλευράς κυβέρνησης   έχουν διαμορφώσει σε αρκετά σχολεία συνθήκες μη βιώσιμες και μη λειτουργικές.

Η εκπαιδευτική κοινότητα του Ειδικού Γυμνασίου περνάει εξαιρετικά δύσκολες μέρες. Δεν φτάνει η ακαταλληλότητα του κτιρίου για αυτά τα ιδιαίτερα παιδιά, δεν φτάνει η έλλειψη προσωπικού, τώρα είναι  ιδιαίτερα δύσκολη η παραμονή των μαθητών και των εκπαιδευτικών εκεί, εξαιτίας της απουσίας θέρμανσης.

Το σχολείο δεν έχει κεντρική θέρμανση. Θερμαίνεται με θερμαντικά σώματα, με αποτέλεσμα από τα Χριστούγεννα και μετά να μην αντέχει άλλο η πεπαλαιωμένη ηλεκτρική εγκατάσταση του κτιρίου, να πέφτει συνέχεια η ασφάλεια και η φάση του  ρεύματος . Το κρύο και η υγρασία κάνουν την παραμονή όλων στο σχολείο δύσκολη. Η κατάσταση επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο, αφού κάποια από αυτά τα ιδιαίτερα παιδιά είναι και ευαίσθητα ,ως προς τις αντιδράσεις τους στο υπερβολικό κρύο ή στην υπερβολική ζέστη .

Γι’αυτό:

  • ζητάμε από τον Δήμο Κέρκυρας να αναλάβει τις ευθύνες του και να αποκαταστήσει, με δικά του έξοδα ΑΜΕΣΑ το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο Ειδικό Γυμνάσιο,
  • ζητάμε από τον Περιφερεικό  Δ/ντή Εκπαίδευσης και τον Δ/ντή Β/θμιας να κλείσουν το σχολείο, μέχρι τάχιστα να αποκατασταθεί το πρόβλημα. Οι μαθητές μας δεν μπορεί να ζουν σε τέτοιες συνθήκες ούτε οι συνάδελφοί μας να εργάζονται κάτω από τέτοιες συνθήκες.»

Μοιράσου το άρθρο: