Την αναβολή της έκθεσης EXPO CORFU για το 2021, εξαιτίας των μέτρων κατά του κορονοϊού, αποφάσισε η διοργανώτρια εταιρεία Εξάντας.

Στην ανακοίνωση τονίζονται τα ακόλουθα: «Η Ελληνική κυβέρνηση, σε συνέχεια της ανακοίνωσής της για την εφαρμογή
μέτρων λόγω του COVID-19, ανακοίνωσε την επέκταση της απαγόρευσης συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων έως και την 27η Απριλίου 2020. Παράλληλα, διατηρείται σε ισχύ η αναστολή όλων των εταιριών οργάνωσης Εκθέσεων.
Με βάση τα παραπάνω, καθίσταται αυτομάτως αδύνατη η διεξαγωγή της EXPO CORFU 2020 που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 25-26-27 Απριλίου 2020 στο Νέο Λιμάνι Κέρκυρας (μετά τη μεταφορά της από τις αρχικές ημερομηνίες τέλεσής της στις 14-15-16 Μαρτίου 2020) και η οποία
αναβάλλεται για το 2021.
Οι στιγμές είναι δύσκολες για όλους μας και το άμεσο μέλλον απρόβλεπτο. Η ομάδα της Exantas Greece σεβόμενη την κρισιμότητα των καταστάσεων και ακολουθώντας τις κυβερνητικές οδηγίες, αναβάλλει την EXPO CORFU για το Α’ Τρίμηνο του 2021. Η ακριβής ημερομηνία θα αποφασιστεί και θα δημοσιοποιηθεί στο άμεσο μέλλον. Οι εξελίξεις που αφορούν τον COVID-19 είναι ταχύτατες και απρόβλεπτες. Σχεδόν ολόκληρος ο πλανήτης βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση λόγω του Covid-19, ενώ παγκόσμια γεγονότα όπως εμπορικές, αθλητικές και πολιτιστικές
εκδηλώσεις, αναβάλλονται ή ακυρώνονται με μεγαλύτερο παράδειγμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο, οι οποίοι αναβλήθηκαν για το 2021.
Με βάση όλα παραπάνω επιλέχθηκε η μεταφορά της EXPO CORFU το 2021, όπου αυτή η δυσάρεστη κατάσταση που βιώνουμε σήμερα θα έχει περάσει.
Μια νέα αισιόδοξη χρονιά θα βρίσκεται μπροστά μας με πολλές ευκαιρίες, στην οποία η EXPO CORFU θα μπορέσει να προσφέρει ουσιαστικές δυνατότητες παρουσίασης εκθεμάτων και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στην αγορά της Κέρκυρας και της ευρύτερης περιοχής.
Η ομάδα της Exantasgreece θα ήθελε να ευχαριστήσει τους συμμετέχοντες και τους συνεργάτες της στην Expo Corfu ,για την κατανόηση και την υποστήριξή τους για όλη αυτήν την περίοδο και να διαβεβαιώσει ότι θα συνεχίσει να εργάζεται ακούραστα για την εξασφάλιση της επιτυχίας της EXPO CORFU το 2021».

Μοιράσου το άρθρο: