Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα ήταν οι συναντήσεις που είχε χθες στα αρμόδια υπουργεία στην Αθήνα ο δήμαρχος Κέρκυρας παρουσία και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Παυλίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκαν τρεις προτάσεις και συγκεκριμένα η επανεργοποίηση των κυττάρων στο Τεμπλόνι, η εναπόθεση των απορριμμάτων σε αποκαταστημένους ΧΑΔΑ αλλά και η μεταφορά τους εκτός του νομού. Από πλευρά των κυβερνητικών παραγόντων δεν υπήρξε κάποια συγκεκριμένη δέσμευση ενώ στο δημαρχείο πραγματοποιήθηκε σημερα για το θέμα αυτό πολύωρη συνάντηση του δημάρχου με τους αντιδημάρχους και τους στενούς του συνεργάτες.

Την ίδια ώρα με γραπτή δήλωση του ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας ζητάει να κηρυχθεί άμεσα το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να  κινητοποιηθεί άμεσα και αποτελεσματικά, το κεντρικό Κράτος.

Παράλληλα ερώτηση προς τον υπουργό εσωτερικών κατέθεσαν για το θέμα των απορριμμάτων οι βουλευτές της ΝΔ και του Ποταμιού κύριοι Οικονόμου και Αμυράς αντίστοιχα. Οι βουλευτές υπογραμμίζουν ότι η κατάσταση έχει φτάσει σε αδιέξοδο  και ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό ποίος είναι ο σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο νομό και σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πολύ δυσάρεστη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Μοιράσου το άρθρο: