Για ψευδή και χαλκευμένα στοιχεία κατηγορεί ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος το συντάκτη του ιστότοπου thepresident.gr, σύμφωνα με τον οποίο ο Περιφερειάρχης Ιονίων χρωστάει στις τράπεζες ένα μεγάλο ποσόν και ζητά διακανονισμό.
Το δημοσίευμα ξεκίνησε σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη από την ιστοσελίδα thepresident.gr διαχειριστής της οποίας αναγράφεται ότι είναι ο Γιώργος Μουρούτης, γνωστός στενός συνεργάτης του πρ. Πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά. Το κείμενο που αναπαράγεται σε πολλά μέσα ενημέρωσης αναφέρει ότι ο κος Γαλιατσάτος έχει περισσότερα από 40 δάνεια πάσης φύσεως
και χρωστάει και στις τέσσερις συστημικές τράπεζες συνολικά περί το 1,5 εκατομμύριο ευρώ! Αναφέρει επίσης ότι έχει πετύχει την ένταξή του στο νόμο Κατσέλη, καθώς μετά από ρύθμιση, πληρώνει μηνιαίως 1.200 ευρώ για την εξυπηρέτηση των δανείων του. Στη γραπτή απάντηση του ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος αναφέρει ότι μαζί με το συνέταιρο του έλαβαν το 2009 δάνειο ύψους 800.000 ευρώ για την ανέγερση πολυκατοικίας και ενός συγκροτήματος γραφείων στην Κεφαλονιά. Η οικοδομική κρίση που έπληξε όλη την Ελλάδα, από την ανάληψη της κυβέρνησης Σαμαρά, δημιούργησε χρέος στις Τράπεζες για τον εν λόγω ποσό που βαρύνει εξ’ ημισίας τους δύο δανειολήπτες. Επιπροσθέτως για το χρέος αυτό υπάρχουν εμπράγματες εξασφαλίσεις με ακίνητα υπερδιπλάσιας αξίας του ληφθέντος δανείου, ενώ τηρώντας τη διαφάνεια και τη νομιμότητα έχει δηλωθεί η οφειλή στο πόθεν έσχες.
Συνεπώς, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το χρέος του Περιφερειάρχη ούτε ελήφθη χάρην της κυβερνήσεως του ΣΥΡΙΖΑ (αφού αυτό συνέβη το 2009) ούτε είναι του ύψους που διατείνεται το παπαγαλάκι της Πειραιώς ούτε και τον βαρύνει εξ’ ολοκλήρου, αλλά κι ούτε δόθηκε από τις συστημικές τράπεζες χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις.
Εμείς στην πολιτική μπήκαμε με περιουσία ίση με εκείνη του μέσου Έλληνα και ολοκληρώνουμε την παρούσα αυτοδιοικητική μας θητεία ακόμη φτωχότεροι, καταλήγει ο Θοδωρος Γαλιατσάτος

Μοιράσου το άρθρο: