Απερρίφθησαν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τεμπλονίου, κατά του ΣΥΔΙΣΑ, του Δήμου Κερκύρας, Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και λοιπών συναρμοδίων φορέων, για την προσβολή που υφίστανται όλοι οι κάτοικοι Τεμπλονίου Κερκύρας, από την εγκληματική διαχείριση με πράξεις και παραλείψεις των συναρμοδίων φορέων. Με ανάρτηση της στο διαδίκτυο η πρόεδρος του συλλόγου Τεμπλονίου Μάγδα Παπανικολοπούλου επισημαίνει ότι «η απόφαση αυτή του δικαστηρίου είναι σεβαστή αλλά όχι αποδεκτή». Την ίδια ώρα ο περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος με ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει τα εξής:

«Εκδόθηκαν οι νέοι περιβαλλοντικοί όροι για τον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου ,που προβλέπουν αποκατάσταση των δύο κυττάρων , επέκταση στο οικόπεδο των πρώην Αδελφάτων ,τροποποίηση (μείωση) της δυναμικότητας σε 47500 τόνους και αδειοδότηση της ενεργειακής αξιοποίησης του βιοαερίου.
Το ΣτΕ απέρριψε για μια ακόμη φορά τις (αστήρικτες) προσφυγές για τον ΧΥΤΥ στην Λευκίμμη.
Ομοίως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απέρριψε την προσφυγή του «Αλεύχιμον» κατά της άδειας λειτουργίας του ίδιου ΧΥΤΥ, που έχει εκδώσει ο Περιφερειάρχης.
Το νέο προσωπικό ,μέσω της 3Κ, ήλθε (επιτέλους) και ενισχύει τους απασχολούμενους στην καθαριότητα της Κέρκυρας.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Υπάρχουν πολύ ευνοϊκές συνθήκες για την ομαλοποίηση της διαδικασίας στην επεξεργασία των στερεών αποβλήτων , ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με την εφαρμογή του ισχύοντος σχεδιασμού, δηλ. αποκατάσταση στο Τεμπλόνι, λειτουργία της μεταβατικής φάσης με την δημιουργία δεμάτων ,την προσωρινή αποθήκευση τους στο οικόπεδο των πρώην αδελφάτων και μόλις αποκατασταθεί ο ΧΥΤΥ Λευκίμμης κανονική χρήση του εως ότου κατασκευασθεί το εργοστάσιο και ο νέος ΧΥΤΥ.
Εν τω μεταξύ κατασκευή των πράσινων σημείων, ένταση της ανακύκλωσης και της διαλογής στην πηγή.
Ας σκύψουν οι νέες δημοτικές αρχές πάνω στο πρόβλημα και ας ακολουθήσουν τον δρόμο που έχει ήδη ανοίξει!
Οσο πιο γρηγορα το κατανοήσουν αυτό , τόσο το καλύτερο για τον τόπο.»

Μοιράσου το άρθρο: