Κέρκυρα: Η Αστρονομική Εταιρεία για το θάνατο του Στίβεν Χόκινγκ

Ένα από τα μεγαλύτερα μυαλά της σύγχρονης επιστήμης θρηνεί η επιστημονική κοινότητα και όχι μόνο. Ο Στίβεν Χόκινγκ υπήρξε πολυτάλαντος, θεωρητικός φυσικός, κοσμολόγος και συγγραφέας, ένα από τα πιο σημαντικά μυαλά που γνώρισε η ανθρωπότητα. Απεβίωσε σε ηλικία 76 ετών, παρά το γεγονός ότι οι γιατροί του είχαν δώσει δύο χρόνια ζωής όταν στα εικοσιδύο του χρόνια διαγνώστηκε με μια σπάνια εκφυλιστική αρρώστια στο κεντρικό νευρικό σύστημα που τον άφησε παράλυτο.
Χαρακτηριστικό της επιμονής του ήταν το γεγονός ότι άρχισε να γράφει με το ένα δάκτυλο σε ειδικό ηλεκτρονικό υπολογιστή ενώ τα τελευταία χρόνια έγραφε με την κίνηση των βλεφάρων του!
Το βιβλίο του «Το Χρονικό του Χρόνου», αποτελεί εκδοτικό φαινόμενο, από τα πιο περίπλοκα βιβλία για το σύμπαν που όμως διαβάστηκε και από απλούς, μέσους αναγνώστες χωρίς εξειδίκευση στη φυσική.
«Ήθελα να γράψω ένα βιβλίο που θα το πουλούν ακόμη και στα αεροδρόμια» είχε πει και αποκάλυψε ότι το διάβαζε στις νοσοκόμες του για να δει αν το καταλαβαίνει ο κόσμος.
Ήταν περήφανος γιατί περιείχε μόνο μια εξίσωση αυτή της σχετικότητας, Ε=mc2 (η ενέργεια ισούται με τη μάζα επί την ταχύτητα του φωτός στο τετράγωνο).
Από το 1974 και μετά εργάστηκε με στόχο να παντρέψει την Γενική Θεωρία της Σχετικότητας του Αινστάιν με την Κβαντική Θεωρία. Κρίσιμη σε αυτό ήταν το έργο του και οι θεωρίες του για τις μαύρες τρύπες.

Για τον μεγάλο επιστήμονα μίλησε στην ΕΡΤ Κέρκυρας ο πρόεδρο της Αστρονομικής Εταιρείας Σπύρος Χονδρογιάννης, απόσπασμα της συνέντευξης του οποίου μπορείτε να ακούσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος