Τις θέσεις τους ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών καταθέτουν με ανακοινώσεις τους, επικεφαλής συνδυασμών που δεν πέρασαν στη δεύτερη Κυριακή.

ΛΑΣΥ 

Εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στους Δήμους της Κέρκυρας και των Παξών θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για άλλη μία φορά, όλους και όλες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και συμπορεύτηκαν μαζί μας με κάθε τρόποκαι ξεπέρασαν εκβιαστικά διλλήματα, πόλωση και πολυδιάσπαση δυνάμεων.
Ο εκλογικός νόμος με τους δεύτερους γύρους νοθεύει την επιλογή του λαού και προσπαθεί να ξαναφέρει στα μέτρα του το όποιο βήμα χειραφέτησης έγινε, για αυτό εμείς σταθερά ζητάμε την κατάργησή του.
Καλούμε όλους όσους στήριξαν τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης στις κάλπες της προηγούμενης Κυριακής, να στηρίξουν αυτή τους την επιλογή, να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη λογική του μικρότερου κακού με οποιοδήποτε τρόπο στην κάλπη (λευκό ή άκυρο). Δηλώνουμε στους εκπρόσωπους του νέου διπολισμού και των συνοδοιπόρων του, ότι θα μας βρουν απέναντι από θέση ισχυρής αντιπολίτευσης σε αντιλαϊκές επιλογές τους. Είναι αδιανόητο να μας ζητάνε να στηρίξουμε συνδυασμούς και πολιτικές που ήδη καταδικάσαμε στις 26 Μάη.Λευκή επιταγή δε δίνουμε σε κανέναν!
Συνεχίζουμε αποφασιστικά για τη μάχη των βουλευτικών εκλογών. Να αξιοποιήσουμε και αυτό το όπλο ώστε να ανοίξει ο δρόμος της ανάκτηση απωλειών, της ικανοποίησης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών!

Σπ. Νεράντζης

Με την Μερόπη Υδραίου συναντήθηκε ο Σπύρος Νεράντζης. Η συνάντηση, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου του συνδυασμού «Η Κέρκυρα Ψηλα», έγινε  κατόπιν προσκλήσεώς της, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στην Κεντρική Κέρκυρα και τα Διαπόντια Νησιά.
Κατά την συνάντηση ο κ.Νεράντζης κατέστησε σαφή στην  συνομιλήτρια του την ήδη εκφρασμένη δημόσια θέση του συνδυασμού Η Κέρκυρα Ψηλά, υπέρ της ψήφου κατά συνείδηση σε κάθε στάδιο της εκλογικής διαδικασίας.
«Οι δημότες  θα καταλήξουν στην απόφαση και την ψήφο τους χωρίς ανάγκη καθοδήγησης ή παρότρυνσης», τόνισε ο κ. Νεράντζης.

Εκκίνηση 

Ως ΕΚΚΙΝΗΣΗ, από την πρώτη στιγμή και σε όλους τους τόνους έχουμε διακηρύξει ότι η δική μας παρέμβαση σε αυτές τις εκλογές έχει να κάνει με την πολιτική μας τοποθέτηση, τις αξίες και τον τρόπο, με τον οποίο θεωρούμε ότι, ξεκινώντας από το επίπεδο του δήμου, μπορούμε να δώσουμε έναν άλλο τόνο στον τρόπο, με τον οποίο ασκείται σήμερα η πολιτική.

Στα πλαίσια αυτά, από την αρχή ήμασταν σαφείς ότι δεν βλέπουμε καμία δυνατότητα για πολιτικές συμμαχιών με κάποια από τις κατεστημένες δυνάμεις, που διεκδικούν σήμερα τη δημοτική αρχή. Η επιλογή του Λευκού ή του Άκυρου στο 2ο γύρο αποτελεί τη μόνη συνεπή επιλογή στο παιχνίδι της διαπλοκής. Γιατί πρέπει να ξέρουν όλοι ότι η εντιμότητα και το ήθος των ανθρώπων, που συμμετείχαν σε όλη αυτή την προσπάθεια, δεν εξαγοράζονται.

Δεδομένου μάλιστα ότι με το νέο εκλογικό νόμο οι συσχετισμοί στο δημοτικό συμβούλιο είναι ήδη διαμορφωμένοι, αυτό που πραγματικά «παίζεται» στο 2ο γύρο είναι το ποια οικονομικά και προσωπικά συμφέροντα θα επικρατήσουν, πράγμα που επιβεβαιώνεται και από το ότι κάποιες παρατάξεις δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει τη στάση τους στο γύρο αυτό, προφανώς για να δώσουν χρόνο σε εκλογικά «μαγειρέματα»  και «συναλλαγές» μεταξύ τους. Σε αυτό το παιχνίδι εμείς δε θα συμμετέχουμε. Δυστυχώς, κατά την άποψή μας, ο Κερκυραϊκός λαός επέλεξε στη διοίκηση του δήμου αυτούς, που τόσα χρόνια λυμαίνονται τη ζωή του τόπου μας, με τα ήδη σε όλους μας γνωστά αποτελέσματα.

Πόσο μάλλον, όταν το αποτέλεσμα των εκλογών οδηγεί στο 2ο γύρο δύο διαχειριστές της ίδιας πολιτικής. Της πιο επιθετικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων, της καταστροφής του περιβάλλοντος στο βωμό των επιχειρηματικών συμφερόντων και της καταρράκωσης των εργασιακών δικαιωμάτων. Της πολιτικής των λίγων και εκλεκτών, απέναντι στα συμφέροντα των πολλών.

Από το πρόγραμμα και των δύο εξάλλου είναι σαφές ότι σκοπεύουν να συνεχίσουν το έγκλημα, που συντελείται στο Τεμπλόνι. Την ήδη εφαρμοζόμενη πολιτική στο ζήτημα των απορριμμάτων. Την καταστροφή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη δημιουργία μιας τοπικής οικονομίας, που θα ισοπεδώσει τους ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας.

Σε όλα αυτά θα μας βρουν απέναντί τους. Μαζί με όλους εσάς, που καθημερινά αγωνίζεστε για ένα καλύτερο αύριο με αξιοπρέπεια και μόχθο. Σε αυτόν τον αγώνα, η συμμαχία μας ευελπιστούμε να είστε όλοι εσείς.

Αλ. Αλεξάκης 

Η «Επτανησιακή Πρωτοβουλία» πέτυχε μια μεγάλη νίκη, που αποτυπώνει τη λαχτάρα και τη θέληση του επτανησιακού λαού να αλλάξει τη ζωή του, να βρει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα του τόπου μας.

Εκλέγουμε τελικά 4 περιφερειακούς συμβούλους: 2 στην Κέρκυρα, 1 στη Κεφαλονιά και 1 στη Λευκάδα. Ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά τον επτανησιακό λαό, για την εμπιστοσύνη του και τη δύναμη που μας έδωσε να διαχειριστούμε με υπευθυνότητα τις νέες συνθήκες στην περιφέρεια Ιονίων νήσων.

Η λαϊκή ετυμηγορία του επτανησιακού λαού φέρνει αντιπάλους την κρίσιμη αυτή Κυριακή την κα Κράτσα και τον κ. Γαλιατσάτο, οι οποίοι διεκδικούν τη θέση του περιφερειάρχη.

Εκτιμούμε ότι οι διαφορετικές πολιτικές και κομματικές αφετηρίες, οι απόψεις των πολιτών και η δυνατότητα που έχουν να αξιολογήσουν τις θέσεις των δύο υποψηφίων δεν μας επιτρέπουν να επιχειρήσουμε να κατευθύνουμε τη βούλησή τους προς κάποια κατεύθυνση.  Δεν θέλουμε τη χειραγώγηση του κόσμου. Αυτό μας υποτιμά όλους. Πιστεύουμε ότι ο λαός έχει τη γνώση, έχει το αισθητήριο, τα στοιχεία που πρέπει να πάρει υπόψη και την κρίση να κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή για τον τόπο μας. Η μεγάλη απόφαση ευθύνης ανήκει αποκλειστικά στους πολίτες των Επτανήσων.  Ευχαριστώ τους συμπατριώτες μου, τους κατοίκους των νησιών του Ιονίου για τη στήριξή τους. Συνεχίζουμε. Όλοι μαζί!»

Μοιράσου το άρθρο: