Δυναμική συγκέντρωση πραγματοποίησαν στην περιοχή Ελαιουργία Σινιών κάτοικοι της περιοχής, φορείς, κόμματα και συλλογικότητες που διαμαρτύρονται για την πώληση του Ερημίτη, με αφορμή και την παρουσία του πρωθυπουργού στην τελετής για την επίσημη έναρξη του Kassiopi Project από την  NCH CAPITAL. Παρόντες ήταν  ο βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας, Αλέκος Αυλωνίτης, η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτίνα  του ΜέΡΑ25, Σοφία Σακοράφα, ο δήμαρχος βόρειας Κέρκυρας Γ. Μαχειμάρης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, συλλόγων και κινημάτων καθώς και πολύς κόσμος.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς και σύντομες ομιλίες όπου από όλους δηλώθηκε  η ανάγκη να συνεχιστεί με κάθε τρόπο ο αγώνας για την διάσωση της περιοχής το Ερημίτη. Αμέσως μετά ακολούθησε ειρηνική πορεία με συνθήματα υπέρ της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα του Ερημίτη, ενώ λίγα μέτρα πιο κάτω οι διαδηλωτές βρήκαν κλειστό τον δρόμο από δυνάμεις των ΜΑΤ.

 

Μετά από διαπραγματεύσεις της αστυνομίας με τους διοργανωτές η πορεία προχώρησε μερικά μέτρα ακόμα, χωρίς, όμως, οι διαδηλωτές να φτάσουν στο σημείο που επιθυμούσαν.

Στην Κέρκυρα μαζί με τον πρωθυπουργό βρέθηκε και ο υπουργός ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας για την επένδυση του Ερημίτη  είπε ότι πρόκειται για περιουσία του κερκυραϊκού λαού και πως πάντα σε όλες τις επενδύσεις υπάρχει μια μειοψηφία που αντιδρά.Επίσης υποστήριξε ότι η εταιρεία NCH CAPITAL διαθέτει όλες τις απαιτούμενες άδειες για να ξεκινήσει άμεσα το έργο.

 

Να σημειωθεί ότι συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την άφιξη του πρωθυπουργού στο νησί πραγματοποιήθηκε και το  πρωί του Σαββάτου στον Πεζόδρομο στην Ευγενίου Βουλγάρεως με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων και φορέων. Οι συγκεντρωμένοι έκαναν και πορεία στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας με συνθήματα κατά του νόμου για τις διαδηλώσεις και της κυβερνητικής πολιτικής.

 

Μοιράσου το άρθρο: