Την καταστροφή στύλων ηλεκτροδότησης στη Νότια Κέρκυρα καταγγέλλει ο ΔΕΔΔΗΕ με αποτέλεσμα να μείνει χωρίς ρεύμα η ευρύτερη περιοχή για περισσότερο από 3 ώρες. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ είναι η εξής:

«Τις πρώτες πρωινές ώρες της 11ης Αυγούστου 2018, άγνωστοι προέβησαν αυθαίρετα σε κοπή ξύλινων στύλων του Δικτύου Μέσης Τάσης (20.000V), που ηλεκτροδοτεί την ευρύτερη περιοχή της Λευκίμμης Ν. Κέρκυρας, με αποτέλεσμα την πρόκληση επικίνδυνης κατάστασης, εκτεταμένων φθορών στο Δίκτυο αλλά και ταλαιπωρίας στους καταναλωτές.

Ειδικότερα, από τις υπόψη παράνομες επεμβάσεις, στύλος του Δικτύου, ο οποίος συμβάλλει στην στήριξη κεντρικής γραμμής Μέσης Τάσης, καθώς και λοιπά στοιχεία αυτού έπεσαν εντός του οδοστρώματος της Περιφερειακής οδού που οδηγεί στην Λευκίμμη, ενώ παράλληλα ακόμα ένας στύλος πήρε επικίνδυνη κλίση.

Με την άμεση κινητοποίηση και επέμβαση των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Σημειώνεται ότι την 04.08.2018 είχε προηγηθεί επίσης καταστροφή και παραλίγο πτώση δίστηλης κατασκευής, πάνω στην οποία εδράζεται υποσταθμός σε παρακείμενη περιοχή.

Οι παραπάνω επεμβάσεις οι οποίες εμπίπτουν στην σφαίρα της αντικοινωνικής και εγκληματικής συμπεριφοράς, εγκυμονούν σοβαρότατους κινδύνους πρόκλησης ηλεκτρικού ατυχήματος για τους ανυποψίαστους πολίτες, ενώ προκαλούν άσκοπες διακοπές ρεύματος – όπως η σημερινή τρίωρη περίπου διακοπή σε τουριστικές περιοχές της Ν. Κέρκυρας – καθώς και σοβαρές βλάβες σε στοιχεία του Δικτύου, υπονομεύοντας ουσιαστικά το δημόσιο συμφέρον.

Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει εντατικοποιήσει την επιτήρηση των δικτύων αρμοδιότητάς του, ενώ συνεργάζεται στενά με τις αρμόδιες αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές για τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων έχοντας παράλληλα προχωρήσει σε υποβολή μήνυσης κατά αγνώστων.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (άρθρα 381&382 του Π.Κ.), η οποιαδήποτε αυθαίρετη επέμβαση και πρόκληση φθοράς στο δίκτυο συνιστά σοβαρό ποινικό αδίκημα επιφέροντας βαρύτατες ποινές. Ο ΔΕΔΔΗΕ κατά πάγια τακτική, σε ανάλογες περιπτώσεις, εξαντλεί όλα τα περιθώρια αυστηρότητας που του παρέχει ο νόμος.

Τέλος, παρακαλούμε όποιον πολίτη διαθέτει κάποια πληροφορία σχετική με τις προαναφερθείσες επεμβάσεις να προσέλθει στην Υπηρεσία μας ή στην πλησιέστερη
Αστυνομική Αρχή.»

Μοιράσου το άρθρο: