Καλύτερη είναι η εικόνα αυτή την ώρα από τη φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 10 το βράδυ  στο ΧΥΤΆ Τεμπλονίου. Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά έχει οριοθετηθεί αν και θα αργήσει να σβήσει. Στο σημείο παραμένει ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας ενώ

η ατμόσφαιρα στη γύρω περιοχή είναι αποπνικτική. Στο χώρο του ΧΥΤΑ βρέθηκαν η αντιπεριφεριάρχης Κέρκυρας Μελίτα Ανδριώτη, ο αντιπεριφερειάρχης πολιτικής προστασίας Ν. Μηλιώτης, η δήμαρχος κεντρικής Κέρκυρας Μ. Υδραίου, ο αντδήμαρχος υπεύθυνος για την πολιτική προστασία, Χάρης Γιώτης εκπρόσωποι του πολιτιστικού συλλόγου Τεμπλονίου και πολλοί κάτοικοι της περιοχής. Οι κάτοικοι εμφανώς αγανακτισμένοι έκαναν λόγο για ένα συνεχές έγκλημα και ζήτησαν να παρέμβει ο εισαγγελέας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Μελίτα Ανδριώτη επεσήμανε ότι η πολιτική προστασία της περιφέρειας αντέδρασε άμεσα προκειμένου σε συνεργασία με την πυροσβεστική υπηρεσία να θέσουν γρήγορα τη φωτιά υπό έλεγχο. Απαντώντας στους κατοίκους που έκαναν λόγο για καταλογισμό ευθυνών η κα Ανδριώτη υπογράμμισε πως αυτή την ώρα προέχει η αντιμετώπιση της πυρκαγιάς ενώ τόνισε ότι έχουν ήδη δρομολογηθεί δράσεις που θα διευκολύνουν την ζωή των κατοίκων.

Ιδιαίτερα δυσάρεστη χαρακτήρισε την φωτιά στο ΧΥΤΑ η δήμαρχος της Κέρκυρας Μ. Υδραίου η οποία επεσήμανε ότι η επέμβαση της πυροσβεστικής αλλά και της πολιτικής προστασίας ήταν άμεση ενώ λειτούργησαν και τα συστήματα πυροπροστασίας του χώρου.

Μοιράσου το άρθρο: