Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συνεχίζει την τακτική ενημέρωση των πολιτών συγκεντρώνοντας πληροφόρηση από τον ΕΟΔΥ, την Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, και τις Υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων των Ιονίων Νήσων. Το καθημερινό πρόγραμμα ενημέρωσης από το Υπουργείο Υγείας και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανταποκρίνεται στην ανάγκη πληροφόρησης ολόκληρης της χώρας και αποτελεί την μόνη πηγή επίσημης ενημέρωσης.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΔΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (23 Απριλίου 2020) τα ευρήματα από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) παραμένουν συνολικά 4, και τα καταγεγραμμένα κρούσματα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχουν ως εξής:

 • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: 4 κρούσματα εκ των οποίων ένα συνεχίζει τη νοσηλεία  του στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ένα έλαβε εξιτήριο  και τα υπόλοιπα 2 βρίσκονται σε κατ΄ οίκον νοσηλεία με ήπια συμπτώματα της νόσου.
 • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: 0 κρούσματα. Το μέχρι πρότινος επιβεβαιωμένο κρούσμα που είχε λάβει εξιτήριο από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών και βρισκόταν κατ΄ οίκον υποβλήθηκε σε τρίτη επαναληπτική εξέταση SARS – COV – 2 και βρέθηκε αρνητικό. Ως εκ τούτου γίνεται άρση του κατ΄ οίκον περιορισμού. 
 • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ: 0 κρούσματα & ΙΘΑΚΗ: 0 κρούσματα
 • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: 0 κρούσματα.

    * ΑΡΝΗΤΙΚΑ στον κορωνοϊό βγήκαν τα δείγματα που εστάλησαν τα τελευταία 24ωρα στο Ινστιτούτο Παστέρ από τα Γενικά Νοσοκομεία των Περιφερειακών Ενοτήτων Ιονίων Νήσων.

**Αναμένονται τα αποτελέσματα από νέα δείγματα που έχουν ληφθεί από τα Νοσοκομεία των Περιφερειακών Ενοτήτων Ιονίων Νήσων.

*** Για τα κρούσματα έχει πραγματοποιηθεί ή είναι σε εξέλιξη επί του παρόντος ιχνηλάτηση επαφών και χορήγηση οδηγιών από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον ΕΟΔΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ

(από την έναρξη της πανδημίας από τον COVID-19 μέχρι και σήμερα) 

    Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ τα ευρήματα από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) συνολικά 13, είναι τα καταγεγραμμένα κρούσματα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και έχουν ως εξής:

 • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: 5 κρούσματα
 • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: 1 κρούσμα
 • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ: 1 κρούσμα & ΙΘΑΚΗΣ: 0 κρούσματα
 • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: 6 κρούσματα

Πρόκειται για 8 άνδρες και 5 γυναίκες – Ηλικίες:  58, 59, 56, 52, 67, 63, 30, 64, 74, 69, 29, 56 || ΜΟ:  56 ετών – Θάνατοι: 2 (εκ των οποίων – ένας άνδρας από Ζάκυνθο και ένας άνδρας από Κέρκυρα)

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

 • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:

Α) Tο τελευταίο 24ωρο (23.04.2020), κατά την εφαρμογή του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας, βεβαιώθηκαν από την ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ για άσκοπες μετακινήσεις 68 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα σε 38 πεζούς και 30 κατά τον έλεγχο σε οχήματα

Β)Από το ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ διενεργήθηκαν καθ όλο το 24ωρο (23.04.2020), 145 έλεγχοι στην περιοχή δικαιοδοσίας του (λιμένα και χερσαία ζώνη που επιτηρεί) και  δεν βεβαιώθηκαν παραβάσεις.

 • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ:

Α) Tο τελευταίο 24ωρο (23.04.2020), κατά την εφαρμογή του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας, βεβαιώθηκαν από την ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ για άσκοπες μετακινήσεις 3 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα  σε 2 πεζούς και σε 1 κατά τον έλεγχο σε οχήματα.  Επίσης, πραγματοποιήθηκαν 32 έλεγχοι άδειας εξόδου κυκλοφορίας πολιτών, προς εφαρμογή του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας και δεν διαπιστώθηκε έλλειψη δικαιολογητικών.

Β) Από το ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ διενεργήθηκαν καθ όλο το 24ωρο (23.04.2020), 282 έλεγχοι στην περιοχή δικαιοδοσίας του (λιμένα και χερσαία ζώνη που επιτηρεί) και βεβαιώθηκε 1 παράβαση.

 • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ:

Α) Tο τελευταίο 24ωρο (23.04.2020), κατά την εφαρμογή του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας, βεβαιώθηκαν από την ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ για άσκοπες μετακινήσεις 3 παραβάσεις κατά τον έλεγχο σε οχήματα και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα σε 2 πεζό και 1 κατά τον έλεγχο σε οχήματα.

Β) Από το ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ διενεργήθηκαν καθ όλο το 24ωρο (23.04.2020), 219 έλεγχοι στην περιοχή δικαιοδοσίας του (λιμένα και χερσαία ζώνη που επιτηρεί) και δεν βεβαιώθηκε  παράβαση.

Από το ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΙΘΑΚΗΣ διενεργήθηκαν καθ όλο το 24ωρο (23.04.2020), 18 έλεγχοι στην περιοχή δικαιοδοσίας του (λιμένα και χερσαία ζώνη που επιτηρεί) και δεν βεβαιώθηκαν παραβάσεις.    

 • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ:

Α) Το τελευταίο 24ωρο (23.04.2020), κατά την εφαρμογή του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας, από την ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ για άσκοπες μετακινήσεις  βεβαιώθηκε 1 παράβαση σε πεζό.

Β) Από το ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ διενεργήθηκαν καθ όλο το 24ωρο (23.04.2020), 174 έλεγχοι στην περιοχή δικαιοδοσίας του (λιμένα και χερσαία ζώνη που επιτηρεί) και δεν επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα.

Μοιράσου το άρθρο: