Την δέσμευση ότι θα προχωρήσει η ανέγερση νέων φυλακών στην Κέρκυρα εφόσον βρεθεί οικόπεδο απαλλαγμένο από βάρη έδωσε από την Κέρκυρα όπου βρέθηκε για διήμερη επίσκεψη ο υπουργός προστασίας του πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο κος Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε επίσης την ενίσχυση του αστυνομικού τμήματος Λευκίμμης με 15 άνδρες  αλλά και την ενίσχυση του εξοπλισμού της αστυνομίας. Επιπλέον, όπως είπε, θα δοθεί ειδικό βάρος στην πυροπροστασία της παλιάς πόλης με την προμήθεια ειδικών οχημάτων και κλιμακοφόρων που θα μπορούν να επεμβαίνουν άμεσα.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο δημοτικό θέατρο με την ηγεσία της αστυνομίας στα Ιόνια Νησιά ενώ αμέσως μετά είχε συναντήσεις με την τοπική ηγεσία της αστυνομίας και της Π.Υ., τα ΔΣ των συνδικαλιστικών σωματείων, τους βουλευτές, τους δημάρχους κεντρικής, βόρειας και νότιας Κέρκυρας.

Η ΕΛΑΣ δεν θα δεχτεί στους κόλπους της τη διαφθορά

Ο κος Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στα πρόσφατα δημοσιεύματα που αφορούν τη λειτουργία παρακράτους με τη συμμετοχή ακόμα και υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΛΑΣ. Όπως επεσήμανε «η ελληνική αστυνομία  υπερασπίζεται τη δημοκρατία, λειτουργεί στο πλαίσιο του συντάγματος και θα αποβάλλει όλους εκείνους που είναι διεφθαρμένοι και νομίζουν ότι μπορούν να συμμετέχουν σε κυκλώματα ανομίας.» Σύμφωνα με τον υπουργό προστασίας του πολίτη  «η ηγεσία της ΕΛΑΣ βρίσκεται σε συνεργασία με την εισαγγελία ώστε να δοθούν τα ονόματα εκείνων που φέρονται ως ύποπτοι και να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις.»

«Πολύ σύντομα θα υπάρξουν δράσεις της αστυνομίας θα εξαρθρώσουν κυκλώματα που αφορούν την διαφθορά και το οργανωμένο έγκλημα» κατέληξε ο Μ. Χρυσοχοΐδης

Μοιράσου το άρθρο: