Μέσα σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε χθες η εκλογική διαδικασία για τη νέα διοίκηση  στη Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων με το συνδυασμό της κας Υδραίου κόβει πρώτος το νήμα. Συγκεκριμένα η παράταξη της κας Υδραίου στην οποία συμμετείχε και ο Γιώργος Καλούδης εξέλεξε 3 έδρες, και από 2 έδρες οι  παρατάξεις των Τρεπεκλή , Παρίση και Φόρτε ενώ μια έδρα εξέλεξε η ΛΑΣΥ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

Από την παράταξη της Μερόπης Υδραίου εκλέγονται 3, οι: Μεταλληνός Δημήτρης, Καλούδης Γιώργος και Τρούσας Διονύσιος (ισοβάθμησε με τον Ασπιώτη Σπύρο, ο οποίος παραιτήθηκε υπέρ του)
• Από την παράταξη Τρεπεκλή εκλέγονται 2, οι: Τρεπεκλής Γιάννης και Γρηγορόπουλος Κώστας.
• Από την παράταξη Παρίση εκλέγονται 2, οι: Παρίσης Αλέξανδρος και Σπαθής Στυλιανός.
• Από την παράταξη Φόρτε εκλέγονται 2, οι: Φόρτες Γεράσιμος και Δρακονταειδής Κων/νος.
• Από την παράταξη της ΛΑΣΥ (ΚΚΕ) εκλέγεται ο Πιέρρης Ιωάννης.

Μιλώντας  στην ΕΡΤ Κέρκυρας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Η δή,αρχος κεντρικής Κέρκυρας  Μερόπη Υδραίου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία του οργάνου, κάτι το οποίο όπως δήλωσε θα το συζητήσει με τους συνεργάτες της ενώ έκανε λόγο για ανάγκη ενότητας ώστε να λειτουργήσει το σημαντικό αυτό όργανο της Αυτοδιοίκησης.

Ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής δήλωσε ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα χαρακτηρίζοντάς το ως αναμενόμενο, ενώ αντίστοιχη ήταν η θέση και του πρώην δημάρχου Κεφαλονιάς Αλέξανδρου Παρίση. Ο Μάκης Φόρτες τόνισε ότι δεδομένου του ότι η Ν.Δ. κατέβηκε στις εκλογές έχοντας ουσιαστικά τρεις παρατάξεις, το αποτέλεσμα για τη δική του παράταξη ήταν καλό ενώ ο Γιώργος Κουλούρης της ΛΑΣΥ υπογράμμισε από την πλευρά του ότι ο τρόπος με τον οποίο είναι δομημένος ο νόμος για την Αυτοδιοίκηση την έχει μετατρέψει σε τοπική διοίκηση που υπηρετεί το κράτος και το μεγάλο κεφάλαιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης που κατέλαβαν από δύο έδρες συζητούν το ενδεχόμενο να στηριχθεί ένας υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της ΠΕΔΙΝ.

ρεπορτάζ: Γιάννης Ανδριώτης

Μοιράσου το άρθρο: