Μετά την επαναλειτουργία των αρχαιολογικών χώρων στις 18 Μαΐου, σειρά έχουν οι πολιτιστικές υποδομές της χώρας, που θα δεχτούν τους πρώτους τους επισκέπτες από την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιουνίου, συμπληρώνοντας τρεις μήνες παύσης εργασιών.

Έτσι, η Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ανοίγει τις πόρτες της και πάλι την Τρίτη 16 Ιουνίου, τηρώντας το γνωστό ωράριο λειτουργίας, Τρίτη έως και Κυριακή, 10:00 – 16:00 (Δευτέρα και αργίες κλειστά).

Οι χώροι που θα λειτουργήσουν πρωτίστως, είναι:
α) το Τμήμα Μόνιμης Συλλογής, που φιλοξενεί έργα επτανησιακής τέχνης από τον 16ο αι.
β) η έκθεση Γιαλλινά, που παρατείνεται μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου
γ) το Πωλητήριο – Αναγνωστήριο

Οι χώροι των περιοδικών εκθέσεων – το Τμήμα Περιστυλίου και η Αίθουσα Τέχνης – θα ανοίξουν για το κοινό λίγες ημέρες αργότερα με εκθέσεις που θα ανακοινωθούν, και με τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων, όπως αυτά διατυπώθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Υπενθυμίζεται, πως σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, οι πολιτιστικές δράσεις και τα ζωντανά θεάματα, θα ξεκινήσουν μετά τις 15 Ιουλίου και μόνο σε ανοιχτούς χώρους.

Τις θύρες του ανοίγει και πάλι την Τρίτη 16 Ιουνίου το Μουσείο Σολωμού, με το θερινό ωράριο εργασίας (9.30 έως 14.00 εκτός από Σαββατοκύριακα και αργίες) και με τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.

Μοιράσου το άρθρο: