Εκτεταμένη έρευνα για τη λειτουργία της Διεύθυνσης Μεταφορών και Συγκοινωνιών Κέρκυρας έχει ξεκινήσει το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, διερευνώντας στοιχεία και ενδείξεις για διαφθορά με επίκεντρο την έκδοση διπλωμάτων οδήγησης με χρηματισμό υπαλλήλων από υποψήφιους και σχολές οδηγών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η έρευνα επεκτείνεται και σε άλλους τομείς, όπως στην αντιπαραβολή των διπλωμάτων που έχουν εκδοθεί με την αντιστοιχία σε παράβολα που δεν έχουν πληρωθεί, ενώ φαίνεται πως η αναζήτηση στοιχείων αφορά για διάστημα που υπερβαίνει τις δύο δεκαετίες.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι αδιάφθοροι της ΕΛΑΣ έχουν ξεκινήσει και διερευνούν την υπόθεση εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα με αφορμή καταγγελίες που έφτασαν στην υπηρεσία, ενώ οι Αστυνομικοί βρίσκονται στην Κέρκυρα εδώ και 11 ημέρες εξετάζοντας στοιχεία, έγγραφα αλλά και καταθέσεις και μαρτυρίες.

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» κάνει λόγο για «ταρίφα» για κάθε έκδοση διπλώματος, που ξεκινούσε από τα 100 ευρώ και αυξάνεται κατά πολύ για διπλώματα επαγγελματικών κατηγοριών.

Πέμπτη και Παρασκευή, η Διεύθυνση Μεταφορών θα παραμείνει κλειστή για το κοινό με απόφαση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία της έρευνας, ενώ οι παράγοντες της Αυτοδιοίκησης έχουν ήδη συμβάλλει σε ό,τι τους έχει ζητηθεί στις έρευνες και καλούν τις ανακριτικές αρχές να προχωρήσουν σε πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, για την οποία ο τελικός κριτής θα είναι η Δικαιοσύνη αν προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία.

Σε ανακοίνωσή του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων υπογραμμίζει ότι η έρευνα διενεργείται εδώ και αρκετές ημέρες στην εν λόγω υπηρεσία και τονίζει, με αφορμή τις διαρροές στον Τύπο, ότι τα ευρήματα, αν υπάρχουν, δεν είναι γνωστά και συνεπώς κανείς

υπηρεσιακός παράγοντας μέχρι στιγμής δεν είναι ένοχος ή αθώος.

Μοιράσου το άρθρο: