Κέρκυρα: Ερμηνείες για την πτώση του τουρισμού από Μ. Βούλγαρη και Σ. Γαλιατσάτο

Η μείωση που δείχνουν τα στοιχεία προέρχεται από πολλούς παράγοντες εξηγεί ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας Μπάμπης Βούλγαρης. Κατ’ αρχήν η μείωση αποτελεί διόρθωση της αγοράς ύστερα από το άνοιγμα των ανταγωνιστριών χωρών όπως η Τουρκία. Η πτώση όμως στις διανυκτερεύσεις που δίνουν τα ξενοδοχεία είναι μεγαλύτερη. Συγκεκριμένα τα μεγάλα ξενοδοχεία έχουν και αυτά γύρω στο 4% μείωση αλλά τα μικρά καθώς και τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα έχουν γύρω στο 10%. Αυτό οφείλεται στον ανταγωνισμό που προκύπτει από τις πλατφόρμες τύπου airbnb.
Σε ότι αφορά την πολιτική του stop selling που εφάρμοσαν ορισμένα ξενοδοχεία στην αρχή του χειμώνα ο κος Βούλγαρης τόνισε ότι αυτό ήταν μια πολιτική που απέδωσε το 2018 αλλά φέτος δεν απέδωσε και όποιος το εφάρμοσε αναγκάστηκε στη συνέχεια να κάνει μεγάλες εκπτώσεις ή να μείνει με άδεια δωμάτια τον Ιούλιο και τον Άύγουστο.

Πράγματι παρατηρείται μικρή μείωση στην Κέρκυρα σε αντίθεση με τα άλλα νησιά του Ιονίου δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος. Τη μείωση στην Κέρκυρα, που είναι μεγαλύτερη από άλλα νησιά της χώρας, όπως η Κρήτη, αποδίδει στα προβλήματα με τα σκουπίδια και γενικότερα τις δημόσιες υποδομές. Στο Ιόνιο, η μεγαλύτερη αύξηση σημειώνεται στο Άκτιο επειδή, πριν από δύο χρόνια που είχε χρεοκοπήσει η αεροπορική εταιρεία Μοναρχ η οποία είχε πάρα πολλές πτήσεις προς το αεροδρόμιο αυτό, στη συνέχεια έγινε προσπάθεια να συμπληρωθεί το κενό από άλλες αεροπορικές εταιρείες όπως η British airways. Η Κεφαλονιά σήμερα πανηγυρίζει για το νέο μηνιαίο ιστορικό ρεκόρ στις αφίξεις και η Ζάκυνθος κινείται ανάλογα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος