Κέρκυρα: Ερωτήσεις της ΛΑΣΥ στο Περιφερειακό Συμβούλιο

1η Επερώτηση
Να ληφθούν, επιτέλους, πρακτικά μέτρα για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση των οδών Εθνικής Αχιλλείων και Εθνικής Λευκίμμης στην συμβολή τους στη περιοχή Βρυώνη.
Είναι γνωστό πως το σημείο που συμβάλλουν οι πιο πάνω δρόμοι ουσιαστικά αποτελεί την πύλη εισόδου για τα κάθε είδους οχήματα που κινούνται από το Νότιο Συγκρότημα αλλά και από πάρα πολλά χωριά της Μέσης (Σταυρός, Άγιοι Δέκα, Κοινοπιάστες, Σιναράδες κ.ά.) προς την πόλη της Κέρκυρας. Και μόνο από το γεγονός της διέλευσης του τεράστιου αυτού όγκου οχημάτων από την συμβολή των δύο αυτών οδών εξάγεται αβίαστα το συμπέρασμα πως υπάρχει τεράστιο πρόβλημα κυκλοφοριακής συμφόρησης στη περιοχή, που βέβαια μεταφράζεται σε πολύωρη και αβάσταχτη ταλαιπωρία των χιλιάδων οδηγών που υποχρεώνονται καθημερινά να διέρχονται από το σημείο αυτό. Η ταλαιπωρία αυτή, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, εξελίσσεται σε τεράστιο πρόβλημα που η εκκωφαντική σιωπή και αδράνεια των αρμοδίων ουσιαστικά το μετατρέπει σε άλυτο. Οι ουρές αυτοκινήτων στην Εθνική Αχιλλείων φτάνουν στο ύψος — και πολλές φορές ξεπερνούν – των Κοινοπιαστών.
Στις εύλογες διαμαρτυρίες των αγανακτισμένων οδηγών για να λυθεί άμεσα το τεράστιο αυτό πρόβλημα οι απαντήσεις που έπαιρναν και παίρνουν από τους διάφορους αρμόδιους (Νομάρχες, Περιφερειάρχες κ.ά.) είναι μεγάλα λόγια για μεγαλεπήβολα σχέδια για δημιουργία μικρού και μεγάλου δακτυλίου, για παράκαμψη που θα ενώνει την περιοχή Τρία Γεφύρια με την περιοχή Ποντή, για την παράκαμψη Περάματος – Μπενιτσών κ.λ.π. Μεγαλεπήβολα σχέδια που παρέμειναν και παραμένουν –άγνωστο ακόμη πόσο—στα χαρτιά ενώ η καθημερινή ταλαιπωρία εξακολουθεί αμείωτη.
Κατά την γνώμη μας -χωρίς, όμως να είμαστε και ειδικοί- το πρόβλημα θα μπορούσε να αμβλυνθεί σε μεγάλο βαθμό με πολύ πιο απλές και άμεσες λύσεις όπως π.χ. δημιουργία κόμβου ή αν αυτό τεχνικά είναι αδύνατο με τοποθέτηση φώτων τροχαίας.
Ερωτάται η κα Περιφερειάρχης:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για άμεση λύση του προβλήματος αυτού.

2η Επερώτηση ΕΗΔ
Εφαρμογή της απόφασης για την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στην Περιφέρεια, με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.
Στην Περιφέρεια Ιονίων νήσων και συγκεκριμένα στα γραφεία της Κέρκυρας υπάρχουν εργαζόμενοι με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας και με συμβάσεις 8μηνες. Τα προγράμματα αυτά, είναι προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας έχουν σχεδιαστεί στην ΕΕ και έχουν νομοθετηθεί από όλες τις κυβερνήσεις με στόχο την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, τη μείωση των μισθών και την κατάργηση των ΣΣΕ.
Οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν ‘’προσωρινά’’ αλλά όχι προσωρινές ανάγκες της Περιφέρειας. Αντίθετα προσφέρουν κανονική εργασία σε μια περιφέρεια υποστελεχωμένη με τεράστια εργασιακά κενά.
Οι πολίτες και ιδιαίτερα η νέα γενιά, αναγκάζονται να κάνουν χρήση αυτών των προγραμμάτων προκειμένου να έχουν ένα εισόδημα και να επιβιώνουν. Συνεχίζουν όμως να διεκδικούν το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Οι εργαζόμενοι με τη λήξη της σύμβασή τους προσέφυγαν δικαστικά και με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων πέτυχαν την έκδοση προσωρινής διαταγής (2/12/19) με την οποία υποχρεώνεται η ΠΙΝ, να τους κρατήσει στην εργασία και να τους καταβάλει τις νόμιμες αποδοχές.
Βάσει αυτής της απόφασης οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να παρέχουν εργασία αλλά η Περιφέρεια δεν έχει καταβάλει το δεδουλευμένο μισθό.
Είναι απαράδεκτο, η περιφερειακή αρχή να εκμεταλλεύεται την εργασία των εργαζομένων αυτών και να μην τους καταβάλει τα δεδουλευμένα, με αστεία επιχειρήματα, να αρνείται να εφαρμόσει την προσωρινή διαταγή Του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κέρκυρας επειδή αυτή είναι θετική για τα συμφέροντα των εργαζομένων.
Ερωτάται η κ. Περιφερειάρχης και η αρμόδια κ. αντιπεριφερειάρχης:
Πότε θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων.

3η Επερώτηση (θα απαντηθεί γραπτά)
Καθυστέρηση της μεταφοράς των υπηρεσιών της ΠΙΝ στο κτίριο των παλαιών δικαστηρίων στην Κέρκυρα.
Είναι γνωστό πως το κτίριο των παλαιών δικαστηρίων της Κέρκυρας παραχωρήθηκε στη ΠΙΝ για να στεγασθούν οι υπηρεσίες της ΠΙΝ που ευρίσκονται σε ενοικιασμένα γραφεία στις Αλυκές του Ποταμού. Για τα γραφεία αυτά καταβάλλονται, ετησίως, για μισθώματα σε ιδιώτες, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Και ενώ οι εργασίες διαρρύθμισης των εσωτερικών χώρων του παλιού δικαστικού μεγάρου έχουν τελειώσει εδώ και πολλούς μήνες, με πρόσχημα ότι δεν έγινε το ίδιο με τους εξωτερικούς χώρους του κτιρίου, οι υπηρεσίες της ΠΙΝ παραμένουν στα ενοικιασμένα γραφεία και η ΠΙΝ συνεχίζει να καταβάλλει αδικαιολόγητα χιλιάδες ευρώ για μισθώματα. Στο μεταξύ και οι εσωτερικοί χώροι, κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες, κινδυνεύουν να πάθουν ανεπανόρθωτες ζημιές, αφού καμία φύλαξη δεν υπάρχει, οι πόρτες ουσιαστικά είναι παραβιασμένες και αδέσποτα σκυλιά κάνουν χρήση των χώρων αυτών.
Ερωτάται η κα Περιφερειάρχης:
1. Πότε έπρεπε με βάση το χρονοδιάγραμμα να μεταφερθούν οι υπηρεσίες της ΠΙΝ στο κτίριο των παλαιών δικαστηρίων;
2. Πότε προβλέπεται να γίνει η μεταφορά;
3. Πόσα είναι τα μηνιαία μισθώματα που καταβάλλονται σε ιδιώτες για τα ενοικιασμένα γραφεία της ΠΙΝ στις Αλυκές Ποταμού;

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος