Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Πανγιωτόπουλο σχετικά με την τεχνική αποκατάσταση του φάρου των Αντίπαξων και παραχώρηση του στο Δήμο Παξών, κατέθεσε ο βουλευτής Κέρκυρας και Αν.Τομεάρχης Τουρισμού ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης, την οποία συνυπογράφει ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΚΟ ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Θεόδωρος Δρίτσας.
«Ο φάρος των Αντίπαξων παρουσιάζει σοβαρά τεχνικά προβλήματα, που χρήζουν στατικών παρεμβάσεων για τα οποία, συχνά λαμβάνονται πρωτοβουλίες του Δήμου Παξών προκειμένου να αποκατασταθούν. Η ορθή αξιοποίηση του φάρου των Αντίπαξων με σεβασμό στην ιδιαιτερότητα της κτιριακής του υποδομής μπορεί να αποβεί σημαντική για την τοπική οικονομία του νησιού και το τουριστικό ενδιαφέρον, που προσελκύει ο Φάρος ως αξιοθέατο (φαρικός τουρισμός).
Η αποτελεσματική λειτουργία των φάρων αποτελεί διαχρονικά παράγοντα εκτέλεσης ασφαλών πλεύσεων για τη ναυτιλία στα νησιά μας και θα πρέπει να ληφθούν σημαντικές πρωτοβουλίες για την τεχνική αποκατάσταση του φάρου των Αντίπαξων και την παραχώρηση του στο Δήμο Παξών.»

Μοιράσου το άρθρο: