Ο βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μπιάγκης κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, για το θέμα των προβλητών στις παραλίες Βρίκα και Βουτούμι των Αντιπάξων και τη νομιμοποίησή τους. Ο βουλευτής ζητά από τον υπουργό να εκδώσει η Κτηματική Υπηρεσία τις σχετικές αποφάσεις νομιμοποίησης (τακτοποίησης).


Υπενθυμίζει ότι εκεί δραστηριοποιούνται επιχειρηματίες εκμετάλλευσης πλοιαρίων που πραγματοποιούν εκδρομές με τουρίστες οι οποίοι ταλανίζονται από δικαστικές διαμάχες για το δικαίωμα της αποβίβασης τουριστών από τα πλοία τους σε αυτές. Αποτέλεσμα αυτής της διαμάχης ήταν και η έκδοση σχετικής δικαστικής απόφασης που απαγορεύει πλέον την προσάραξη σε αυτές, μέχρι την νομιμοποίηση και τακτοποίησή τους από την αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.
Ο κ. Μπιάγκης κάνει γνωστό ότι ο Δήμος Παξών έχει καταθέσει σχετικό φάκελο στην Κτηματική Υπηρεσία στην Κέρκυρα, ο οποίος, όμως, ακόμα δεν έχει αξιολογηθεί, παρά τις όποιες προσπάθειες της δημοτικής αρχής να πείσει τους αρμόδιους για τη σοβαρότητα του θέματος.

Μοιράσου το άρθρο: