Ερώτηση προς τους υπουργούς Παιδείας, Εσωτερικών και Υποδομών κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Γιάννης Δελής, με θέμα «Κλειστό από την αρχή της σχολικής χρονιάς παραμένει το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κέρκυρας».

Το σχολείο στεγαζόταν στην Άνω Κορακιάνα σε «απαράδεκτο και επικίνδυνο κτήριο μέχρι πέρσι και μετά από πολλές πιέσεις, παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις της σχολικής κοινότητας αποφασίστηκε τελικά η μεταστέγαση του σχολείου σε νοικιασμένο κτίριο», αναφέρει η ερώτηση.

Τονίζει, όμως ότι όπως «καταγγέλθηκε, με ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, η μεταστέγαση δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα το σχολείο να μένει κλειστό εδώ και έξι βδομάδες και οι μαθητές να μένουν στα σπίτια τους, χωρίς να παρακολουθούν μαθήματα.
Στο κτίριο ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι οικοδομικές εργασίες, ενώ δεν έχει γίνει η σύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος και του τηλεφώνου. Οι εκπαιδευτικοί αντί να προσφέρουν παιδαγωγικό έργο καλούνται να καθαρίζουν και να βάφουν, πραγματοποιώντας εργασίες που θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη του σχολικού έτους».

Οι βουλευτές καταλήγουν ζητώντας την κατασκευή ενός δημόσιου κατάλληλου κτιρίου για τη μόνιμη στέγαση του συγκεκριμένου σχολείου.

Μοιράσου το άρθρο: