Ο Ερυθρός Σταυρός παράρτημα Κέρκυρας και ο Σύλλογος Ψυχολόγων, συμμετέχουν στην πρωτοβουλία την οποία έχει λάβει ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας για τη στήριξη δημοτών μέσα από τη λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής στήριξης.

Η συμμετοχή αυτή – όπως τονίζεται από το Δήμο – είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο για την ενημέρωση που μπορούν να έχουν οι δημότες, όσο και για την ψυχολογική στήριξη η οποία μπορεί να τους παρασχεθεί.
Ήδη έχει ανακοινωθεί ότι η συγκεκριμένη δράση, αφορά ουσιαστικά την συντονισμένη επαναδραστηριοποίηση πρωτοβουλίας η οποία είχε ληφθεί και την περασμένη άνοιξη, με το πρώτο κύμα της πανδημίας της covid-19.
Υπενθυμίζεται ότι για όσο απαιτηθεί, οι δημότες μπορούν από Δευτέρα ως Παρασκευή, από τις 8 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα και το Σάββατο από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι, να τηλεφωνούν στο 26610-25555 προκειμένου να λαμβάνουν πληροφορίες και οδηγίες για το θέμα του κορονοϊού.
Η δράση γίνεται με τη συμμετοχή, εκτός του Ερυθρού Σταυρού και του Συλλόγου Ψυχολόγων, από εθελοντές γιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας, υπαλλήλους της υπηρεσίας Πρόνοιας του Δήμου, στελέχη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Κέρκυρας, ενώ σημαντικό ρόλο για την αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας παίζουν οι άνθρωποι που εργάζονται στο «Βοήθεια στο Σπίτι».

Μοιράσου το άρθρο: