Σε περιοδεία στην Κέρκυρα βρέθηκε χτες ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην περιοδεία τον συνόδευσαν ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του Κόμματος και Βουλευτής της ΝΔ Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο πρ. Υπουργός, πρ. Βουλευτής Κερκύρας και νυν Βουλευτής Β΄ Αθηνών κ. Νίκος Δένδιας, ο Βουλευτής Λευκάδος κ. Θανάσης Καββαδάς, ο πρ. Βουλευτής Κερκύρας κ. Στέφανος Γκίκας, η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα, ο Γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ κ. Στυλιανός Κονταδάκης και ο Αναπληρωτής του Γρ. Οργανωτικού Δυτικής Ελλάδος κ. Γιάννης Δαρδαμάνης, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κ. Μελίτα Ανδριώτη, οι Πρόεδροι της ΝΟΔΕ Κέρκυρας και Λευκάδος κ.κ. Γιάννης Κοντός και Γιώργος Μπουρδάρας, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κέρκυρας κ. Γιάννης Αρμενιάκος, οι Πρόεδροι των ΔΗΜΤΟ Βόρειας Κέρκυρας, Μέσης Κέρκυρας, Νότιας Κέρκυρας και Παξών κ.κ. Β. Κούλας, Β. Μελίδης, Γ. Σαγιάς και Ζ. Βλαχοπούλου, οι πολιτευτές της ΝΔ Κέρκυρας κ.κ. Σπ. Κροκίδης και Μ. Μάστορα, καθώς και πληθώρα άλλων στελεχών της ΝΔ.
Στις 10.00 ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση σε καφέ του νησιού με μέλη του σωματείου οδηγών ταξί Κέρκυρας. Στον διάλογο που είχε με τους επαγγελματίες οδηγούς, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άκουσε τις ανησυχίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και εστιάζονται στην υψηλή φορολογία, την πτώση του τζίρου και τον ανταγωνισμό από πλατφόρμες όπως η Uber, που δεν λειτουργεί όπως είπαν με τους ίδιους κανόνες και ελέγχους από τις αρμόδιες αρχές. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αφού τους άκουσε και έδωσε απαντήσεις στα ερωτήματα και ζητήματά τους, ανέφερε ότι «ο κλάδος των ταξί είναι πολύ σημαντικός για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού».
Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από την υποψήφια Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα και τα προαναφερόμενα στελέχη της ΝΔ, επισκέφθηκε το Κέντρο Ειδικής Αγωγής και Επαγγελματικής Κατάρτισης «Η Μέλισσα» του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Κέρκυρας. Πρόκειται για μια δομή ανοιχτής φροντίδας η οποία απασχολεί 28 άτομα με αναπηρία. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με παιδιά και γονείς, ενώ ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο τα άτομα με αναπηρία όσο και το διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό.
Κατόπιν ο Πρόεδρος και όλα τα στελέχη της ΝΔ, επισκέφθηκαν το Εκλογικό Κέντρο της υπ. Περιφερειάρχου κ. Ρόδης Κράτσα στην πόλη της Κέρκυρας, όπου και η ίδια και ο Πρόεδρος συνομίλησαν και φωτογραφήθηκαν με κόσμο.
Η περιοδεία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας συνεχίστηκε με την επίσκεψή του σε μία Ξενοδοχειακή επιχείρηση, όπου είχε συνάντηση με τον ιδιοκτήτη της και με το προσωπικό, επιθυμώντας να έρθει κοντά και να γνωρίσει τις δυσκολίες και τα προβλήματα μίας τέτοιας μέσης Κερκυραϊκής επιχείρησης.
Ακολούθως ο Πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Κέρκυρας, το οποίο προσφάτως επαναλειτούργησε και τόνισε την σημαντικότητα των εκθεμάτων του.
Στην συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε, ως κεντρικός ομιλητής, σε εκδήλωση των ΝΟΔΕ Ιονίων Νήσων, η οποία πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα Κεντρικού Ξενοδοχείου της Κέρκυρας, όπου ο Πρόεδρος καταχειροκροτήθηκε από το πλήθος του παριστάμενου κόσμου, ενώ εξήγησε για ποιους λόγους ο ίδιος και η ΝΔ στηρίζουν στις επικείμενες Περιφερειακές Εκλογές την υποψηφιότητα της κ. Ρόδης Κράτσα, η οποία ήταν επίσης κεντρική ομιλήτρια στην συγκεκριμένη εκδήλωση, όπου επίσης τοποθετήσεις και χαιρετισμό έκαναν ο Γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης που ήταν και συντονιστής, ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Β΄ Αθηνών κ. Νίκος Δένδιας, ο οποίος και προλόγισε τον Πρόεδρο της ΝΔ, ο Βουλευτής Λευκάδος κ. Θανάσης Καββαδάς, ο πρ. Βουλευτής Κέρκυρας κ. Στέφανος Γκίκας, καθώς και οι Πρόεδροι των ΝΟΔΕ Κέρκυρας και Λευκάδος κ.κ. Γ. Κοντός και Γ. Μπουρδάρας. Στην ίδια εκδήλωση διαβάστηκαν και επιστολές των απόντων Προέδρων ΝΟΔΕ Κεφαλληνίας – Ιθάκης κ. Γιάννας Κουλουμπή και Ζακύνθου κ. Διονύση Καρδιανού.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρα ο Πρόεδρος συνάντησε την ΝΟΔΕ Κέρκυρας, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί της κομματικά ζητήματα ενόψει των επικείμενων Ευρωεκλογών και Αυτοδιοικητικών Εκλογών, όπου δεν παρέλειψε να τονίζει το βάρος που ο ίδιος και το Κόμμα δίδουν στις Ευρωεκλογές και στις Περιφερειακές Εκλογές.
Στην συνέχεια είχε εκτενή σύσκεψη με εκπροσώπους των Τουριστικών Φορέων του Νησιού, με τους οποίους συζήτησε φλέγοντα ζητήματα ενόψει της τουριστικής περιόδου 2019, ενώ απάντησε σε όλα τα ερωτήματά τους και το πρόγραμμα της περιοδείας του στην Κέρκυρα τελείωσε με την συνάντησή του με το ΔΣ της Ένωσης Πολυτέκνων Κέρκυρας, στα πλαίσια του να ενημερωθεί για τα αιτήματα και τα προβλήματά τους, και στο να καταδείξει την σημασία που δίδει η ΝΔ στο δημογραφικό ζήτημα της Χώρας.

Μοιράσου το άρθρο: