«Νεκρώνει» ο δημόσιος τομέας αλλά και πολλοί τομείς του ιδιωτικού τομέα αύριο, Πέμπτη, καθώς η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία, ζητώντας από το κράτος ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Την ίδια ώρα, σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εργαζόμενοι σε μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ και η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) αποφάσισε να προχωρήσει σε 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, όπως και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).

Στην απεργία έχουν δηλώσει συμμετοχή οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και ο κλάδος των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας. Συνεπώς, ελάχιστες πτήσεις θα πραγματοποιηθούν την 26η Νοεμβρίου ενώ σήμερα 25 Νοεμβρίου, υπάρχουν δύο εξάωρες στάσεις εργασίας, η μία μεταξύ 6 και 12 το μεσημέρι και η άλλη μεταξύ 12 και 6 το απόγευμα, στις οποίες θα συμμετάσχουν διαφορετικοί κλάδοι εργαζομένων.

Το διεκδικητικό πλαίσιο αφορά, ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων, επίταξη του ιδιωτικού τομέα, μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που «μετατρέπει σε ιδιώνυμο τη συλλογική, συνδικαλιστική δράση και ουσιαστικά απαγορεύει την απεργία», όπως αναφέρουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, καταργεί το 8ωρο και καθιερώνει το πλήρες άνοιγμα των Κυριακών, την ουσιαστική κατάργηση της Επιθεώρησης Εργασίας.

Σε ανακοίνωσή της η πλειοψηφία των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας καλεί σε συμμετοχή στην απεργία, και έχει οριστεί συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πόλη της Κέρκυρας.

Μοιράσου το άρθρο: