«Η κυβέρνηση έπρεπε, από την αρχή της κρίσης, να είχε λάβει μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας προκειμένου να περιοριστούν οι επιπτώσεις στις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους. Σήμερα η απουσία των μέτρων και οι ελλιπείς ρυθμίσεις αναγκαστικά μετατοπίζουν την δημόσια συζήτηση στα προνοιακά αλλά έστω και έτσι υπάρχει ακόμα περιθώριο να διατηρηθεί ένα μέρος του εισοδήματος των χιλιάδων εποχιακά εργαζομένων», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου , πρώην υπουργός Εργασίας μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ ΚΕΡΚΥΡΑΣ και στην δημοσιογράφο Μ. Παγκράτη.
Η εικόνα που η ίδια έχει από όλη τη χώρα σε ότι αφορά τους εργαζόμενους στον τουρισμό είναι ότι τουλάχιστον οι μισοί εργαζόμενοι στην εστίαση δεν έχουν επιστρέψει στις δουλειές τους, γίνεται δύσκολη η κατάσταση για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία που δεν θα ανοίξουν και την ίδια στιγμή οι επιλογές όλων των εργαζομένων της χώρας είναι ή να απολυθούν ή να μείνουν στο καθεστώς αναστολής που στην πραγματικότητα είναι επιδοτούμενη ανεργία ή να μειωθούν οι μισθοί τους τουλάχιστον κατά 20%.

Η κα Αχτσιόγλου τονίζει ότι «με τα κυβερνητικά μέτρα χειροτερεύει η κατάσταση για τους ξενοδοχουπάλληλους, οι οποίοι είχαν από το 1980 περισσότερη προστασία, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί και ένα τεράστιο διοικητικό χάος δεδομένου ότι και οι ξενοδόχοι ακόμη σε πολλές περιπτώσεις δεν ξέρουν τι να κάνουν και παράλληλα «η κυβέρνηση έχει δώσει ένα σήμα στην αγορά που περίπου λέει στους εργοδότες κάντε ότι νομίζετε».

Τέλος, η κα Αχτσιόγλου απαντώντας στο επιχείρημα ότι δεν υπάρχουν λεφτά για περισσότερες ενισχύσεις τόνισε κατηγορηματικά ότι αυτό δεν ισχύει διότι οι πόροι που αυτή τη στιγμή που είναι δυνατόν να αξιοποιηθούν για τέτοιου είδους παρεμβάσεις ξεπερνούν τα 25 δις.

Μοιράσου το άρθρο: