Κάλεσμα να υπερψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία και τους υποψήφιους που στηρίζει και στις τρεις κάλπες, των αυτοδιοικητικών και των ευροεκλογών απηύθυνε ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του κόμματος – Βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης στην ομιλία του κατά τη χθεσινή εκδήλωση. Η εκδήλωση είχε ως κύριο θέμα την «Διασυνδεσιμότητα και επικοινωνία των Ιονίων Νήσων. Προϋπόθεση συνοχής και ανάπτυξης» και την διοργάνωσαν η Επικεφαλής του Συνδυασμού για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων «ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ! Κάθε νησί ψηλά» Ρόδη Κράτσα σε συνεργασία με την ΝΟΔΕ Κέρκυρας. Ομιλητές ήταν ο κος Γιάννης Πλακιωτάκης υπεύθυνος του τομέα ναυτιλίας της ΝΔ και ο Σπύρος Ανδριώτης, μέλος του Τομέα Μεταφορών της ΝΔ, Υπεύθυνος Τομέα Ναυτιλίας της ΝΟΔΕ Κέρκυρας και πρ. Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας.
Ο κος Γιάννης Πλακιωτάκης, τόνισε ότι η ΝΔ είναι το κόμμα που ενέταξε και κράτησε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι το κόμμα που ενδιαφέρεται για την προσέλκυση επενδύσεων – κατηγορώντας παράλληλα το ΣΥΡΙΖΑ για ιδεολογικές αγκυλώσεις. Επίσης στον τομέα των λιμανιών ανέπτυξε την πολιτική της ΝΔ λέγοντας ότι στις προθέσεις της ΝΔ είναι η ενοικίαση ολόκληρων των λιμανιών και όχι τμημάτων τους, σε ιδιώτες , ύστερα από οικονομοτεχνικές μελέτες που θα αποδεικνύουν τη βιωσιμότητα των επενδύσεων.

Από την πλευρά της η κα Ρόδη Κράτσα μίλησε για την ανάγκη της σύνδεσης των νησιών μεταξύ τους αλλά και της σύνδεσης της περιφέρειας Ιονίων Νήσων με τον ευρύτερο χώρο της Αδριατικής και του Ιονίου. Η συνδεσιμότητα για την κα Κράτσα σχετίζεται τόσο με τα λιμάνια που πρέπει να αναπτυχθούν όσο και με τους οδικούς άξονες κάθε νησιού.

Μοιράσου το άρθρο: