Όσο η χώρα μας είναι εγκλωβισμένη στα σχέδια του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόσο πιο πιθανός είναι ο κίνδυνος θερμού επεισοδίου και ίσως μιας γενικευμένης σύρραξης με την Τουρκία. Αυτή είναι η βασική εκτίμηση του ΚΚΕ σχετικά με τις Ελληνοτουρκικές διαφορές όπως την παρουσίασε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Ελισαίος Βαγενάς χθες το βράδυ σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή στο Εργατικό Κέντρο.
Μεταξύ άλλων ο κος Βαγενάς τόνισε:
Η διαπάλη για τις πρώτες ύλες, την Ενέργεια, τους δρόμους μεταφοράς των εμπορευμάτων, για το πώς θα μοιραστούν τα μερίδια των αγορών σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρα, σε κάθε περιοχή και παγκόσμια καλά κρατεί! Μια διαπάλη που διεξάγεται με κάθε μέσο:
Με εμπορικούς και οικονομικούς πολέμους, όπως π.χ. είναι οι κυρώσεις που έχουν επιβάλει ΗΠΑ και ΕΕ στη Ρωσία.
Με διπλωματικά μέσα, όταν π.χ. βλέπουμε να γίνονται απελάσεις διπλωματών ή την ηγεσία της Τουρκίας να υπογράφει συμφωνία για την ΑΟΖ με τον δοτό πρωθυπουργό της Λιβύης.
Διεξάγονται με πολιτικά μέσα, όταν π.χ. βλέπουμε να κλείνονται συμφωνίες «διαβολικά καλές» για τις ΗΠΑ, όπως ήταν αυτή των Πρεσπών, για να χώσουν μια ακόμη χώρα των Βαλκανίων στη «στρούγκα» του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Κι όταν τα παραπάνω μέσα δεν αρκούν, «βγαίνουν από το θηκάρι τα μαχαίρια» των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων.
Σ’ αυτές τις συνθήκες βλέπουμε να δυναμώνει ο ανταγωνισμός των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας και να εκδηλώνεται μεταξύ άλλων και η επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου.

Μοιράσου το άρθρο: