Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 7 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του 1ου ΓΕΛ από την ΕΛΜΕ με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων 1ου και 2ου Λυκείου αναφορικά με την έλλειψη σχολικού φύλακα και κιλικίου. Όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση οι κίνδυνοι για την ηρεμία και την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων αυτών αλλά και την ασφάλεια των μαθητών είναι προφανείς.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το 1ο και 2ο Λύκειο είναι χωρίς σχολικό φύλακα και κυλικείο από την έναρξη του τρέχοντος σχολικού έτους. Οι κίνδυνοι για την ηρεμία και την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων αυτών αλλά και την ασφάλεια των μαθητών είναι προφανείς. Αρμόδιος για τα ζητήματα αυτά είναι ο Δήμος Κέρκυρας, ο οποίος έδειξε χαρακτηριστική ακαμψία ή αδιαφορία να αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτό, ακόμη και στις πλευρές του που δεν είχαν κανένα οικονομικό κόστος, όπως ήταν η προσωρινή λύση για την λειτουργία του κυλικείου, την οποία πρότειναν οι Διευθυντές των δύο σχολείων. Στο όνομα μίας δογματικής εφαρμογής της νομιμότητας αρμόδιοι και μη παράγοντες και παραγοντίσκοι, δυστυχώς με την σύμφωνη γνώμη της Δημάρχου, ακύρωσαν την προταθείσα προσωρινή λύση χωρίς να αντιπροτείνουν κάτι άλλο. Από ένα σημείο και μετά από πλευράς της δημοτικής αρχής απέφευγαν οποιαδήποτε συνάντηση, αφού προκαθορισμένο ραντεβού της προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας με τους γονείς και την ΕΛΜΕ δεν έγινε ποτέ. Έτσι 700 σχεδόν έφηβοι καλούνται καθημερινά (όσοι μπορούν) να κουβαλούν μαζί με την τσάντα τους, τροφή και νερό λες και πάνε εκστρατεία. Ενάμιση μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους τοποθετήθηκε σχολικός φύλακας με μετάθεση του προβλήματος από τα δύο Λύκεια στο Μουσικό και το ΕΠΑΛ Κορακιάνας ,από όπου μετακινήθηκε. Το πρόβλημα του κυλικείου παραμένει και η κυρία Δήμαρχος δείχνει χαρακτηριστική δυσκολία να συναντηθεί με τους συλλόγους γονέων των δύο σχολείων.
Έτσι και αλλιώς πάντως το ζήτημα αυτό χρειάζεται κατά προτεραιότητα διαχείριση και άμεση λύση, η οποία θα μπορούσε να εξευρεθεί εύκολα, αν δεν υπήρχαν αγκυλώσεις και εμμονές από την μία, αλλά και από την άλλη ενδιαφέρον τουλάχιστον αντίστοιχο της Δημοτικής Αρχής με αυτό που επέδειξε στις συναντήσεις της με τους πρωταγωνιστές των τηλεοπτικών σαπουνόπερων.
Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καλεί τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των 2 Λυκείων, 1ου και 2ου, την Ένωση Γονέων , τους συλλόγους διδασκόντων των 2 σχολείων και τους μαθητές σε σύσκεψη, την Τρίτη 22 Οκτωβρίου και ώρα 7μ.μ στο αμφιθέατρο του 1ου ΓΕΛ, ώστε να ληφθούν αποφάσεις για την επίλυση του ζητήματος.

Μοιράσου το άρθρο: