Τρία βασικά ζητήματα – εκτός από τα οικονομικά – έθεσαν οι τουριστικοί φορείς της Κέρκυρας στον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.
Η φόρμα διαμονής
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μπάμπη Βούλγαρη ζήτησαν να μην είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση της φόρμας διαμονής του επισκέπτη 48 ώρες πριν από την πτήση και μόνο ηλεκτρονικά αλλά να μπορεί να την συμπληρώνει και γραπτά ακόμη και την τελευταία στιγμή μέσα στο αεροπλάνο. Το αίτημα έγινε δεκτό και απομένει η συνεννόηση του Υπουργού Τουρισμού με τον υφυπουργό Πολιτικής προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. Επίσης ζητήθηκε και έγινε δεκτό να διορθωθούν και άλλα μικροπροβλήματα όπως το να είναι διατυπωμένη η φόρμα και σε άλλες γλώσσες πλην της Αγγλικής και να γίνουν προσιτές στον πελάτη οι ονομασίες των τοποθεσιών.

Τα τέστ
Δεν δημιουργούνται μεγάλες καθυστερήσεις από την λήψη δειγμάτων στους τουρίστες που έρχονται στο αεροδρόμιο όπως τουλάχιστον φάνηκε την πρώτη μέρα λειτουργίας του συστήματος αυτού.
Σχετικά με τα τεστ, το αίτημα, που έγινε δεκτό, ήταν να μην είναι υποχρεωμένος ο πελάτης να περιμένει κλεισμένος μέσα στο δωμάτιο του μέχρι να εκδοθεί το αποτέλεσμα αλλά να κυκλοφορεί ελεύθερος. Τέλος ο κος Βούλγαρης, προκειμένου να εκδίδονται τα αποτελέσματα με μεγαλύτερη ταχύτητα, διατυπώνει το αίτημα να παραχωρηθεί από το κράτος μεγαλύτερο μηχάνημα ανίχνευσης κορωνοιού στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, από αυτό που αγόρασαν οι φορείς ώστε να γίνεται η εξέταση στην Κέρκυρα σε συντομότερο χρόνο.

Υγειονομικά πρωτόκολλα
Σε αναμονή είναι και οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων προκειμένου να γίνουν ορισμένες τροποποιήσεις στα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν ώστε να είναι βιώσιμη η λειτουργία των επιχειρήσεων τους. Αυτό δηλώνει ο Περικλής Κατσαρός πρόεδρος της ομοσπονδίας ενοικιαζομένων δωματίων.

Τα οικονομικά
Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζει ο πρόεδρος της Ιονίου Ομοσπονδίας Εμπορίου Κώστας Μουζακίτης ο οποίος είδε το αεροδρόμιο να υποδέχεται τους πρώτους τουρίστες με οργανωμένο τρόπο και να μην δημιουργούνται προβλήματα στη λήψη επιχρίσματος για το τεστ κορωνοιού ούτε από την πλευρά των τουριστών ούτε να δημιουργούνται καθυστερήσεις. Οι επιχειρηματίες παρέδωσαν στον υπουργό όλα τα υπομνήματα με τα οικονομικά τους αιτήματα τα οποία θα μεταφερθούν, σύμφωνα με τη δέσμευση του κου Θεοχάρη, στους αρμόδιους υπουργούς.

Μοιράσου το άρθρο: