Κάνοντας για μία ακόμα φορά εκτενή αναφορά στους 9 πυλώνες, όπως χαρακτηριστικά είπε, του προγράμματός της που θα ακολουθήσει στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας αν εκλεγεί, η υποψήφια δήμαρχος Μερόπη Υδραίου πραγματοποίησε χθες το βράδυ εκδήλωση στην οποία παρουσίασε αναλυτικά το σχέδιο του συνδυασμού της για την αντιμετώπιση του ζητήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου, όπου η κα Υδραίου έκανε λόγο για τρεις βασικούς άξονες, υποστηρίζοντας ότι η σημερινή εικόνα δεν αντικατοπτρίζει μόνο τη χρεοκοπία του παρωχημένου μοντέλου του Δήμου αλλά και του τοπικού πολιτικού προσωπικού που διαχειρίστηκε το Δήμο Κέρκυρας τα τελευταία χρόνια.

Ως αιχμή του δόρατος της αντιμετώπισης του προβλήματος διαχείρισης των σκουπιδιών, το άμεσο μέτρο που θα εφαρμόσει είναι η διαλογή στην πηγή και η εκτεταμένη ανακύκλωση, για την άμεση μείωση του όγκου των απορριμμάτων και, μέχρι την κατασκευή του εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης στο Τεμπλόνι, με τη χρήση σύγχρονων μεθόδων και μηχανημάτων, θα γίνεται επεξεργασία ώστε να καταλήγει προς ταφή μόνο ένα ελάχιστο υπόλειμμα. Θα ψηφιστεί άμεσα νέος κανονισμός καθαριότητας που θα δίνει κίνητρα στους δημότες και θα τους κάνει συμμετέχοντες στην προσπάθεια, αλλά και θα έχει αυστηρά πρόστιμα για αυτούς που ρυπαίνουν, ενώ θα γίνει διαγωνισμός για ανάθεση των τμημάτων αποκομιδής για τις περιπτώσεις που δεν επαρκεί το προσωπικό, με αυστηρούς όρους ώστε οι εργολάβοι να διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και προσωπικό.
Το εργοστάσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης θα κατασκευαστεί στο Τεμπλόνι και με μελέτες ειδικών αλλά και ειλικρίνεια στους πολίτες, ενώ θα πρέπει να λειτουργήσει μία αξιόπιστη ενδιάμεση διαχείριση με την αξιοποίηση όλων των σύγχρονων μεθόδων, αφού πρώτα επιτευχθεί η μέγιστη ανακύκλωση στην πηγή. Προανήγγειλε, τέλος, τη θεσμοθέτηση μηδενικών τελών για τους κατοίκους του Τεμπλονίου.

Μοιράσου το άρθρο: