Δεύτερη μήνυση κατατέθηκε κατά του ιερέα που κατηγορείται ότι ασέλγησε πριν τέσσερα χρόνια σε ανήλικη της ενορίας του σε χωριό της νότιας Κέρκυρας.

Η υπόθεση βρήκε στο φως της δημοσιότητα στις αρχές Σεπτεμβρίου όταν η 16χρονη σήμερα ανήλικη, εκμυστηρεύτηκε όσα έζησε στους δικούς της.

Συγγενείς της κοπέλας ήλθαν σε αντιπαράθεση με τον 60χρονο ιερέα και του κατάθεσαν μήνυση για ασέλγεια.

Η μητρόπολη της Κέρκυρας τον έθεσε άμεσα σε αργία ενώ όρισε εκκλησιαστικό ανακριτή, όπως προβλέπουν οι κανόνες της. Σε γραπτή του δήλωση, ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης κ. Νεκτάριος τονίζει ότι «ανεξαρτήτως της έκβασης της υπόθεσης, θέση της Εκκλησίας είναι ότι η εκμετάλλευση οποιουδήποτε ανθρώπου που ξεκινά από πάθη ή ψυχολογικά προβλήματα ή άλλους λόγους δεν δικαιολογείται και δεν συγκαλύπτεται.

Την περασμένη εβδομάδα κατά την προσέλευση του ιερέα στην Εισαγγελία προκειμένου να απολογηθεί, συγγενείς της κοπέλας τον προπηλάκισαν, χαρακτηρίζοντάς τον «παιδεραστή, για πάντα κυνηγημένο». Αποκαλύφθηκε μάλιστα ότι εις βάρος του κατατέθηκε μήνυση για ασέλγεια εναντίων δεύτερης ανήλικης, 14χρονης, πριν δύο χρόνια.

Ο ίδιος ο 60χρονος, αναφέρει ότι τα παιδιά παρεξήγησαν τις προθέσεις του οι οποίες ήταν διαχυτικές εξαιτίας της αγάπης που τρέφει για αυτά, αφού αν και παντρεμένος δεν κατάφερε να τεκνοποιήσει.

Ο δικηγόρος των δύο κοριτσιών, Γιάννης Ρίγγας, σε δήλωσή του αναφέρει ότι «Δυστυχώς για τα κορίτσια δεν πρόκειται για χειρονομίες που μπορούσαν να παρεξηγηθούν αλλά για πράξεις οι οποίες δεν επιδέχονται οποιασδήποτε παρερμηνείας. Με τεράστια ψυχική δύναμη απευθύνονται στην Δικαιοσύνη και αποτελούν φάρο ώστε όλα τα θύματα ασελγών πράξεων να μη διστάζουν να καταγγείλουν τέτοιες πράξεις και να μη βιώσουν άλλα παιδιά όσα οι ίδιες βίωσαν».

Η Εισαγγελία της Κέρκυρας θα αποφασίσει εντός των ημερών για την πορεία της πρώτης μήνυσης η οποία έχει κακουργηματικό χαρακτήρα ενώ θα ξεκινήσει τη διερεύνηση και της δεύτερης.

 

ρεπορτάζ: Λυκούργος Σκιαδόπουλος

Μοιράσου το άρθρο: