Αυξάνονται συνεχώς τα αιτήματα δημοτών για ενίσχυση σε τρόφιμα και φάρμακα, κυρίως στις περιοχές των Δήμων της Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας. Στην πόλη της Κέρκυρας και τους Παξούς τα πράγματα είναι καλύτερα αφού τα αιτήματα δεν ξεπερνούν – κατά πολύ – τον αριθμό των καταγεγραμμένων που ήδη έπαιρναν βοήθεια από τις κοινωνικές δομές.
Αντίθετα,
Στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας ο Γιώργος Μαχειμάρης κάνει λόγο για τριπλασιασμό περίπου των αιτημάτων, σε σχέση με εκείνα που υπήρχαν προς το κοινωνικό παντοπωλείο της Μητρόπολης. Μάλιστα εξετάζει το ενδεχόμενο να παράσχει και μαγειρεμένο φαγητό σε ορισμένους ηλικιωμένους αν διαπιστώσει αυξημένες ανάγκες τις επόμενες μέρες. Επίσης, παραδόθηκε στο Δήμο μεγάλος αριθμός από μάσκες που έραψαν εθελοντές της περιοχής και οι οποίες μοιράζονται καθημερινά στους εργαζόμενους του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι» και στην καθαριότητα. Τέλος, ο Δήμος περιμένει το δεύτερο πακέτο προμήθειας υγειονομικού υλικού από εθελοντές από το εξωτερικό και θα το μοιράσει εκτός από τους εργαζόμενους του Δήμου και στα Κέντρα Υγείας της περιοχής.

Ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας διαπιστώνει εκρηκτική αύξηση των αιτημάτων σε τρόφιμα, φάρμακα και οικονομική ενίσχυση. Δυστυχώς, όπως δηλώνει ο Δήμαρχος Κώστας Λέσσης, μόνο τρόφιμα μπορεί να προσφέρει προς το παρόν, αφού είναι αδύνατη η εκταμίευση οποιουδήποτε ποσού για να πληρωθούν φάρμακα ή να δοθεί οικονομική ενίσχυση. Χαρακτηριστικά, καταγράφει μόνο από ένα χωριό 36 άτομα που ζητούν τρόφιμα.
Οι Δήμαρχοι δηλώνουν ότι για την ικανοποίηση των αναγκών θα χρησιμοποιήσουν την επιχορήγησή των 7 χιλιάδων ευρώ που θα λάβουν από την ΠΕΔΙΝ σύμφωνα με τη χθεσινή απόφαση του Διοικητικού συμβουλίου της, δεδομένου ότι η νομοθεσία δεν επιτρέπει άλλου είδους εκταμίευση χρημάτων.

Μοιράσου το άρθρο: