Να επιστρωθεί με κοβολάδο (πετραδάκια) κι όχι με άσφαλτο η οδός Σχολεμβούργου ζητάει ο από τις ΤΥ του Δήμου ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Καρύδης.
Ως επικεφαλής της Παράταξης ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΣΥΜΑΧΙΑ αιτιολογεί το θέμα και προτείνει να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
κ. Πρόεδρε,
Ζητώ στην αμέσως επόμενη Συνεδρίαση του Δ.Σ. να εισαχθεί προς λήψη απόφασης θέμα που αφορά την επισκευή της οδού Σχολεμβούργου της Δ.Ε. Κερκυραίων.
Το επείγον το θέματος συνίσταται στο γεγονός ότι πρόσφατα δόθηκε στη δημοσιότητα Ανακοίνωση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών που αφορά την ασφαλτόστρωση έξι οδών στις Δ.Ε. Κερκυραίων και Φαιάκων μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η ασφαλτόστρωση της οδού Σχολεμβούργου. Για την οδό όμως αυτή είχε ληφθεί απόφαση να γίνει λιθόστρωση και να επιστρωθεί όχι με άσφαλτο αλλά με πετραδάκια ( κοβολάδο). Επ΄αυτού είχε ληφθεί και η υπ΄αριθμόν 6 /2-05-2018 ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου της Δ.Κ. Κερκυραίων.
Υπενθυμίζω ότι η οδός Σχολεμβούργου είναι ένας δρόμος ιστορικής σημασίας, ο οποίος εκτός του γεγονότος ότι ευρίσκεται στην καρδιά του ιστορικού Κέντρου της πόλης της Κέρκυρας, περιβάλλει σημαντικό τμήμα των ενετικών οχυρώσεων της πόλης. Συγκεκριμένα το βόρειο μισό του δρόμου περικλείει ολόκληρο το ανατολικό μέτωπο του Προμαχώνα Σαραντάρη ( όπου σήμερα στεγάζεται το 1ο Δημοτικό Σχολείο). Από εκεί ξεκινούσε μίνα που οδηγούσε στα έγκατα του Προμαχώνα και διακλαδιζόταν προς τ’ άλλα οχυρά. Επίσης από την απέναντι πλευρά μπορεί κάποιος να θαυμάσει την πανοραμική άποψη της Εβραϊκής Συνοικίας καθώς και κτισμάτων, μερικώς αναστηλωμένων, της ενετικής περιόδου που φέρουν στην ανατολική τους όψη σημάδια των βομβαρδισμών του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.
Είναι αναγκαίο συνεπώς να ληφθεί απόφαση ώστε ο εργολάβος που ανακοινώθηκε ότι υπέγραψε σύμβαση με την κ. Δήμαρχο, να μην ασφαλτοστρώσει την οδό Σχολεμβούργου, καθότι αυτό είναι αταίριαστο με στο συγκεκριμένο χώρο, αλλά να ληφθεί μέριμνα ώστε να επιστρωθεί με κοβολάδο. Μάλιστα στο προηγούμενο Τεχνικό Πρόγραμμα, υπήρξε πρόβλεψη δαπάνης 25.000 για το συγκεκριμένο έργο.
Κέρκυρα 17 Οκτωβρίου 2019
Γιώργος Καρύδης
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής της Παράταξης
ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Μοιράσου το άρθρο: