Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής 31 Ιουλίου στο χώρο του ΧΥΤΑ στο Τεμπλόνι. Στο σημείο έχει σπεύσει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας αλλά και η δήμαρχος κεντρικής Κέρκυρας με τους αντιδημάρχους πολιτικής προστασίας και τουρισμού καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι

 

 

Η φωτιά είναι υπό μερικό έλεγχο ενώ ρίψεις νερού έγιναν από ελικόπτερο που ήρθε από το Άκτιο μετά από επικοινωνία που είχε η δήμαρχος Κέρκυρας με τον υφυπουργό πολιτικής προστασίας ενώ συμμετείχαν στην κατάσβεση και τα 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Πετζετέλ. Η πυροσβεστική δημιούργησε αντιπυρικές ζώνες για να μην επεκταθεί η φωτιά στα δέματοποιημένα απορρίμματα που βρίσκονταν σε πολύ κοντινή απόσταση. Την περιοχή έχει καλύψει πυκνό νέφος και η οσμή είναι αφόρητη.

Η δήμαρχος έδωσε εντολή κάτοικοι της περιοχής που δεν μπορούν να φιλοξενηθούν σε συγγενικά σπίτια για απόψε, να μεταφερθούν σε ξενοδοχείο. Ωστόσο οι κάτοικοι διαμαρτύρονται έντονα για το γεγονός ότι για δεύτερη φορά σε ένα μήνα εκδηλώνεται φωτιά  στο ΧΥΤΑ  και κάνουν λόγο για εμπρησμό. Παράλληλα δηλώνουν ότι είναι διατεθειμένοι να αποκλείσουν το χώρο και να μην επιτρέψουν την είσοδο ή την έξοδο των απορριμματοφόρων. Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία πρόκειται για μια πολύ δύσκολη φωτιά που θα καίει για μέρες ενώ εκφράζονται υπόνοιες ότι πρόκειται για εμπρησμό.

Στην κατάσβεση συμμετέχουν και ειδικά ερπυστριοφόρα μηχανήματα του συνδέσμου καθώς και άλλα μηχανήματα έργου.

Μοιράσου το άρθρο: