Στις 7 Αυγούστου του 2000, στην περιοχή Τρουμπέτα προς Κράτσαλο, και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά που είχε ξεκινήσει από το μεσημέρι στην περιοχή, ο Υποσμηναγός Αθανάσιος Μπεσλεμές επιχειρούσε την τελευταία διατεταγμένη του επικίνδυνη ρίψη νερού για να σβήσει την πύρινη λαίλαπα που απειλούσε τα παρακείμενα σπίτια.

Πετούσε με το αεροσκάφος PZL M-18 της 359ης ΜΑΕΔΥ. Λίγο αργότερα, είχε σκοπό να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, καθώς θα έπεφτε το σκοτάδι και θα απαγορευόταν να επιχειρήσει ξανά λόγω σκότους. Δυστυχώς, το PZL που χειριζόταν μπλέκεται σε καλώδια της ΔΕΗ, πέφτει και συντρίβεται στο έδαφος με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό και τον θάνατό του.
Στη μνήμη του ο βουλευτής Δημήτρης Μπιάγκης σήμερα σημειώνει:
«Συμπληρώνονται 20 χρόνια από τον αδόκητο χαμό του Λαμιώτη Υποσμηναγού Θανάση Μπεσλεμέ, που έπεσε στο καθήκον, δίνοντας μάχη με τις φλόγες στο νησί μας. Η Κέρκυρα δεν τον ξεχνά, θα συνεχίσει να τον τιμά όπως του αξίζει, και το μνημείο του στο σημείο που έλαβαν τέλος οι ριψοκίνδυνες και σωτήριες πτήσεις του, θα στέκει αγέρωχο για να μας θυμίζει ετούτη τη θυσία των ηρωικών ανθρώπων, που τολμούν, παρά τις αντιξοότητες, να τα βάλουν με τον πύρινο εχθρό και να μείνουν χαραγμένοι για πάντα στη μνήμη μας και την ιστορία.»

Μοιράσου το άρθρο: