Άμεσες κινήσεις για το άνοιγμα του ΧΥΤΥ Λευκίμμης κάνει αυτή την περίοδο η δημοτική αρχή προκειμένου να ανευρεθεί χώρος εναπόθεσης των δεμάτων με τα απορρίμματα, δεδομένου ότι το Τεμπλόνι είναι κορεσμένο. Για την ακρίβεια ο Δήμαρχος είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας, ότι το Τεμπλόνι αντέχει πλέον λίγες μέρες. Μάλιστα σε σύσκεψη που είχε χθες το μεσημέρι με τον εργολάβο που διαχειρίζεται το δεματοποιητή, ο εργολάβος του έκανε γνωστό ότι πλέον δεν μπορεί να δουλέψει. Για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος ζήτησε και θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη, ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του Υπουργού Περιβάλλοντος, του Περιφερειάρχη και των Βουλευτών με στόχο το άνοιγμα του ΧΥΤΥ Λευκίμμης.

Παράλληλα αναμένει μέσα στον Ιανουάριο να παραδοθεί στο Δήμο, επικαιροποιημένη, η μελέτη για το εργοστάσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης και στη συνέχεια να υποβάλλει την πρόταση στο αρμόδιο Υπουργείο για χρηματοδότηση της κατασκευής του εργοστασίου αποκλειστικά με δημόσια χρηματοδότηση. Η λειτουργία του βέβαια, όπως έχει πει και παλαιότερα, θα πρέπει να ανατεθεί σε ιδιώτη δεδομένου ότι ο Δήμος δεν έχει προσωπικό ούτε μπορεί να προσλάβει.
Επίσης ανακοίνωσε ότι τον περασμένο Οκτώβριο κατέθεσε το αίτημα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, προκειμένου να βγει η προκήρυξη με την οποία θα αναζητηθεί ιδιωτικό γραφείο, που θα εκπονήσει τη μελέτη για την ανεύρεση νέου χώρου για το νέο ΧΥΤΑ.
Απαντώντας στην ερώτηση αν θα υπάρξει επέμβαση της αστυνομίας για να ανοίξει ο ΧΥΤΑ της Λευκίμμης απέκλεισε κατηγορηματικά την πιθανότητα να καλέσει ο ίδιος τα ΜΑΤ και επίσης απέκλεισε και την πιθανότητα να καλέσει την αστυνομία ο ιδιώτης που θα αναλάβει (μετά την προκήρυξη που δημοσίευσε ο Δήμος) τη διαχείριση του ΧΥΤΑ Λευκίμμης.
Για Παξούς
Άμεσα θα λυθεί το θέμα της μεταφοράς των σκουπιδιών από τους Παξούς δηλώνει ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Κέρκυρας. Ο κος Νικολούζος υποβάθμισε το θέμα και δήλωσε ότι έχει πολύ καλή σχέση με το Δήμαρχο Παξών και ότι γνωρίζει την υποχρέωση του Φορέα διαχείρισης απορριμμάτων, στον οποίο άλλωστε είναι μέλος και ο Δήμος Παξών, ότι πρέπει να εναποτίθενται τα σκουπίδια στο Τεμπλόνι.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Δημάρχου Κέρκυρας Κώστα Νικολούζου που έδωσε στη Μαρία Παγκράτη θα μεταδοθεί αύριο Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018, από τις 11.00 έως 12.00 μμ από την ΕΡΤ Κέρκυρας και τους 99,3 FM.

Μοιράσου το άρθρο: