Στο κάλεσμα της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων να αποστείλει τις παρατηρήσεις του για την επικαιροποίηση του Κανονισμού Αστικής Λειτουργίας  ανταποκρίθηκε ο Πολιτιστικός Σύλλογος San Giacomo. Στο από 29 Νοεμβρίου κείμενο των θέσεων και των προτάσεών του ο Σύλλογος San Giacomo σημειώνει: Θεωρώντας το πολιτισμικό κεφάλαιο της πόλης, πρωταρχικό συστατικό της αειφορίας της,  υποστηρίζουμε ότι ο υπάρχων Κανονισμός Αστικής Λειτουργίας μπορεί να το διαφυλάξει σε μεγάλο βαθμό. Δεδομένου ότι το τυπικό πλαίσιο της ισχύος του επιτρέπει την άμεση εφαρμογή του, προτείνουμε την –έστω ετεροχρονισμένα- εφαρμογή του, την διαρκή αξιολόγηση και τη μετατροπή του στα σημεία που η καθημερινότητα θα υποδείξει.  Ακόμη επισημαίνουμε τη σημασία της ευρείας και ουσιαστικής συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας μέσω μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής ενημέρωσης, προκειμένου η εφαρμογή του Κανονισμού να συμβαίνει με επίγνωση και όραμα για την Παλιά Πόλη της Κέρκυρας από το μεγάλο μέρος των κατοίκων και των επαγγελματιών.

Ο Σύλλογος San Giacomo δηλώνει ότι βρίσκεται στη διάθεσή της Δημοτικής Αρχής και ως προς τη διαβούλευση περί του Κανονισμού Αστικής Λειτουργίας, αλλά και ως προς όποια αρωγή μπορεί να είναι  χρήσιμη.

Το πλήρες κείμενο των θέσεων και των προτάσεων είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Συλλόγου και στη σελίδα του στο Facebook.

Μοιράσου το άρθρο: