Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Το Αχίλλειο αποτελεί ένα διεθνώς προβεβλημένο μνημείο της Κέρκυρας, κομμάτι της ανεκτίμητης πολιτιστικής κληρονομιάς της, που συνεισφέρει σε μεγάλο ποσοστό στην αξία του τουριστικού προϊόντος του νησιού μας και της χώρας γενικότερα.
Η απαράδεκτη διαχρονικά εγκατάλειψη, η έλλειψη συντήρησης και επισκευών, τόσο του Ανακτόρου, όσο και των κήπων και του δάσους του, έχουν οδηγήσει τον χώρο αυτό, και όχι μόνο, σε μια κατάσταση παρακμής που δεν αρμόζει σε ιστορικά μνημεία τέτοιας σημασίας.
Υπεύθυνη για την διαχείριση του Αχίλλειου είναι η Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ ), που αδιαφορεί χρόνια για την τραγική κατάσταση, παρά τις επανειλημμένες ενέργειες της τοπικής διεύθυνσης.
Το τελευταίο διάστημα, με συνεχή ρεπορτάζ του τοπικού Τύπου, αλλά και την επερώτηση του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Αυλωνίτη προς τον Υπ. Οικονομικών, το θέμα αναδείχθηκε και προξένησε το ενδιαφέρον και την ευαισθητοποίηση του κοινού, αλλά και την αφύπνιση της ΕΤΑΔ.
Όμως η ΕΤΑΔ, αντί να αναλάβει τις ευθύνες της και να εκκινήσει επειγόντως τις εργασίες συντήρησης και επισκευής του κτιρίου, προχώρησε στην αιφνιδιαστική, άδικη και αυταρχική αποπομπή δύο υπαλλήλων της διεύθυνσης του Αχιλλείου, συγκεκριμένα του προϊσταμένου και της οικονομικής διαχειρίστριας, οι οποίοι καμία δυνατότητα υπηρεσιακά δεν είχαν για την αποκατάσταση του μνημείου, πέραν της ενημέρωσης των καθ’ ύλην αρμοδίων, πράγμα που είχαν πράξει κατ’ επανάληψη.
Επίσης, λόγω της η καθυστερημένης αντίδρασης της ΕΤΑΔ, κινδυνεύει να χαθεί μέρος των 12 και πλέον εκ. ευρώ που η προηγούμενη περιφερειακή αρχή είχε εξασφαλίσει για το σκοπό αυτό.
Μετά τα παραπάνω ο Σύλλογος εργαζομένων εξάγγειλε κινητοποιήσεις και 48ωρη απεργία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σταθερά στο πλευρό κάθε εργαζόμενου που υφίσταται άδικη και αυταρχική συμπεριφορά.
Στο πλαίσιο αυτό:

– Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Αχιλλείου για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους
Ζητάμε την άμεση κινητοποίηση των αρμοδίων για την επισκευή και συντήρησή του Αχιλλείου. Το Υπουργείο Πολιτισμού, ως συναρμόδιο για τις εργασίες αποκατάστασης να κινήσει με γρήγορους ρυθμούς τις διαδικασίες, ώστε να μην υπάρξει καμία επιπλέον καθυστέρηση στην εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών.
Ζητάμε την αποκατάσταση των υπαλλήλων που άδικα αποπέμφθηκαν για ζητήματα που δεν είχαν αρμοδιότητα

Μοιράσου το άρθρο: