Η ραγδαία εξέλιξη της νόσου του κορονοϊού στον 75χρονο συνταξιούχο εκπαιδευτικό Ε.Σ. που σήμερα το πρωί έχασε τη ζωή του και κατέστη το πρώτο θύμα της νόσου στην Κέρκυρα, αποτελεί απτή απόδειξη του κινδύνου που διατρέχουν όλοι – κυρίως οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες – από τη διάδοση του COVID 19.

Η υγεία του 75χρονου επιδεινώθηκε με ταχείς ρυθμούς από την 1η Απριλίου που εισήχθη εσπευσμένα στο θάλαμο αρνητικής πίεσης της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου της Κέρκυρας ενώ λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΙ που αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς της περιοχής μας. Στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και η σύζυγός του που επίσης διαγνώστηκε με κορονοϊό. Έλεγχος υπήρξε και στο κοντινό του περιβάλλον αφού μέλη της οικογένειάς του έχουν την ιατρική ιδιότητα, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα ότι νοσούν από τον κορονοϊό.

Η μόλυνση του 75χρονου – κατοίκου Γαρίτσας –  έχει δημιουργήσει ερωτηματικά αφού χαρακτηρίζεται ως «ορφανό» κρούσμα – ο ίδιος ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στις μετακινήσεις του – κατά συνέπεια φαίνεται ότι αποτέλεσε θύμα διασποράς η οποία δεν έχει καταγραφεί, παραμένει «τυφλή» άρα και επικίνδυνη. Η ιχνηλάτηση του κρούσματος, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, έγινε με επικοινωνία των εντεταλμένων οργάνων του ΕΟΔΥ από την Αθήνα.

Η ΕΡΤ Κέρκυρας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του.

Μοιράσου το άρθρο: