Συναγερμός σήμερα και στην Κέρκυρα, μετά την ανακάλυψη ύποπτου φακέλου στο ταχυδρομείο.
Σήμερα το πρωί ο υπάλληλος του Ιονίου Πανεπιστημίου πήγε στο ταχυδρομείο για να παραλάβει την αλληλογραφία. Εντόπισε τον ύποπτο φάκελο αμέσως υποψιασμένος από το περιστατικό της Μυτιλήνης. Ο φάκελος είχε αποστολέα από την Ινδία και παραλήπτη τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου (για την ακρίβεια έγραφε «President of Ionian University”).

Ο υπάλληλος δεν άνοιξε το φάκελο αλλά τον έπιασε με προσοχή – με γάντι, τον φωτογράφισε και τον άφησε στο ταχυδρομείο.
Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία, η πυροσβεστική και η υπηρεσία Πολιτικής προστασίας της Αντιπεριφέρειας Κέρκυρας. Ακολούθησε η προβλεπόμενη διαδικασία για τέτοιες περιπτώσεις.

Η Πυροσβεστική έκλεισε αεροστεγώς το φάκελο σε ειδικό κουτί και αναμένεται να τον παραδώσει σε τμήμα της ΕΜΑΚ που θα έρθει σήμερα στην Κέρκυρα από τα Γιάννενα.

Οι 6 υπάλληλοι του ταχυδρομείου που ήρθαν σε επαφή με το φάκελο ή βρισκόταν κοντά στο σημείο, οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις ενώ οι 7 πολίτες που εκείνη την ώρα ήταν μέσα στο ταχυδρομείο οδηγήθηκαν σε άλλο χώρο όπου εξετάστηκαν προληπτικά από γιατρούς και αφέθηκαν να πάνε σπίτι τους, αφού δεν είχαν κανένα σύμπτωμα.

Η πυροσβεστική έκανε μερική απολύμανση στο χώρο εσωτερικά και εξωτερικά του ταχυδρομείου και αναμένει οδηγίες για τα περαιτέρω, σύμφωνα με το διοικητή Ανδρέα Ρίζο. Το ταχυδρομείο της Κέρκυρας, θα είναι κλειστό αύριο σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Νικολέτα Πανδή.Μοιράσου το άρθρο: