Ψήφο εμπιστοσύνης στα Ιόνια νησιά ως ασφαλή τουριστικό προορισμό δίνει η Σουηδική κυβέρνηση. Αυτό προκύπτει από τη συνάντηση που πραγματοποίησε σήμερα με την Πρέσβη της Σουηδίας Charlotte Sammelin η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Μ.Ανδριώτη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν οι δυνατότητες προώθησης συνεργασιών, ανάμεσα στις δύο χώρες, στον τομέα του τουρισμού. Επίσης συζητήθηκε το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και την ενημέρωσε σχετικά με την ίδρυση του Νέου Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ, καθώς επίσης και για τον προγραμματισμό της μεταφοράς των απορριμμάτων και της δημοπράτησης του εργοστασίου.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε για τις επενδύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Κέρκυρα.
Η Πρέσβης της Σουηδίας αναφέρθηκε και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται κάθε χρόνο στην Κέρκυρα, σημειώνοντας και τη συμμετοχή σουηδικής μπάντας τα προηγούμενα χρόνια σε αυτές.

Συνάντηση της Πρέσβεως της Σουηδίας με τη Δήμαρχο

Η κ. Charlotte Sammelin συναντήθηκε και με τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας, Μερόπη Υδραίου, με την οποία μίλησαν για θέματα ενέργειας, περιβάλλοντος και αειφόρου ανάπτυξης, όπως και το θέμα των απορριμμάτων.
Συζητήθηκε η δυνατότητα συνεργειών για τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα στα οποία η Σουηδία έχει τεχνογνωσία. Η Δήμαρχος τόνισε ότι στρατηγική της επιδίωξη είναι η δημιουργία περιφερειακών parking και η μετακίνηση των κατοίκων με ηλεκτροκίνητα λεωφορεία προς το ιστορικό κέντρο της πόλης.

Μοιράσου το άρθρο: