Έντονη κριτική ασκεί ο Γιώργος Καλούδης, επικεφαλής της παράταξης «Πρώτα η Κέρκυρα», στην δήμαρχο, Μερόπη Υδραίου, με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα. Την κατηγορεί ότι δε συμπεριφέρεται ως δήμαρχος ενόψει της άφιξης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά ως «κομματάρχης χωριού της Ν.Δ.».

Εν όψει της συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου στην οποία το πρώτο θέμα θα είναι ο καθορισμός των θεμάτων που θα θέσει η Δήμαρχος στον Πρωθυπουργό, ο κος Καλούδης καταγράφει σειρά θεμάτων που θεωρεί ότι πρέπει να τεθούν αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Ελπίζω ότι ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης το Σάββατο 11 Ιούλη 2020, δεν θα έλθει να θαυμάσει το φαλακρό βουνό του υπουργού του κ. Άδωνι Γεωργιάδη ούτε για να εγκαινιάσει την κακοποίηση του Ερημίτη, αλλά θα έλθει για:
1) Για να εξαγγείλει την έναρξη κατασκευής των φραγμάτων για να πίνουμε πόσιμο νερό και να μην ξοδεύουμε οι Κερκυραίοι 60 με 80 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για εισαγωγή Ηπειρωτικών Νερών.
2) Για να εξαγγείλει τον οδικό άξονα Βορρά – Νότου.
3) Να δώσει τα αναγκαία ποσά για να μην έχουμε άθλιους δρόμους χωρίς φωτισμό.
4) Για να εξαγγείλει τη δημιουργία νέου αεροδρομίου.
5) Για να εξαγγείλει την δημιουργία πορθμείου Κέρκυρας – Σαγιάδας ώστε να εξαλειφθεί το θαλάσσιο μειονέκτημα της Κέρκυρας.
6) Για να εγκαινιάσει την παραχώρηση της παραλιακής ζώνης στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.
7) Για να υπογράψει την άμεση παραχώρηση Παλαιού και Νέου Φρουρίου στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.
8) Για να εξαγγείλει ελληνική πρωτοβουλία για την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση της αποκαταστάσεως των όψεων των κτιρίων της Παλαιάς Πόλης.
9) Για να εξαγγείλει την μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στον χαμηλότερο συντελεστή.
10) Για να εξαγγείλει την κατασκευή των νέων Φυλακών».

Μοιράσου το άρθρο: