«Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα» είναι ο τίτλος του θεατρικού έργου που παρουσιάζει το θεατρικό τμήμα του Πολιτιστικού συλλόγου Αργυράδων στο Καββαδίειο Πολιτιστικό Κέντρο στις Αργυράδες. Οι παραστάσεις ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα και θα συνεχιστούν αυτό το Σαββατοκύριακο 03 και 04 Φεβρουαρίου, στις 8.30 το βράδυ. Ο σύλλογος των Αργυράδων έχει ζητήσει τη μικρή σκηνή του Δημοτικού θεάτρου για μια παράσταση στην πόλη της Κέρκυρας και επίσης όπως κάθε χρόνο θα δοθεί μια ακόμη παράσταση το Πάσχα για τους απόδημους Αργυραδίτες.
Το έργο γράφηκε από τρεις Άγγλους, τον Λονγκ, τον Σίνγκερ και τον Μπόργκενσον, αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή έργα παγκοσμίως και έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Οι Άγγλοι συγγραφείς του έργου, έχοντας ταλαιπωρηθεί αρκετά στα μαθητικά θρανία μελετώντας Σαίξπηρ, και, αφού μετά από αλλεπάλληλες απεγνωσμένες προσπάθειες να πιάσουν τη βάση στο μάθημα της αγγλικής λογοτεχνίας, κατάφεραν να τελειώσουν επιτέλους το σχολείο στα 41 τους, αποφάσισαν να συμπτύξουν όλα τα έργα του Σαίξπηρ σε ένα μόνο κείμενο, αποδεικνύοντας έτσι περίτρανα ότι άδικα τόσα χρόνια οι καθηγητές τους στο σχολείο τους άφηναν στην ίδια τάξη!
«Παίρνουμε ένα μεγάλο ρίσκο με την παράσταση «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ… σε μία ώρα», γιατί είναι ένα πολύ δύσκολο έργο. Έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά και το ταλέντο τους. Δηλώνει ο Σωτήρης Γιαννούλης που έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία, μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Σωτήρης Γιαννούλης, Ντέμης Καββαδίας, Αλέκος Κυνηγόπουλος, Ηλίας Λουμάκης, Έλσα Σαμοίλη, Βαρβάρα Σεβδαγιάν.
Σκηνικά: Νίκος Καλούδης, Μουσική: Σάκης Καββαδίας
Είσοδος: 6 ευρώ. Ώρα 20:30. Κρατήσεις στο τηλέφωνο: 6948084655

Μοιράσου το άρθρο: