Σήμερα το πρωί έγινε στο Ιστορικό Δημαρχείο, από το Δήμαρχο Κώστα Νικολούζο και τον Πρόεδρο της Χορωδίας Κερκύρας, Τάκη Μεταλληνό, η παρουσίαση του  cd με την ηχογράφηση της πρώτης ολοκληρωμένης εκτέλεσης της τρίτης πολυφωνικής εκδοχής του «Ύμνου εις την Ελευθερίαν» του Ν.Χ. Μάντζαρου σε ποίηση του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού.  Την ολοκληρωμένη τρίτη πολυφωνική εκδοχή του Ύμνου, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 20 Μαΐου 2018 στο πλαίσιο των εφετινών εκδηλώσεων για την επέτειο της 21ης Μαΐου,  ερμηνεύει η Ανδρική Χορωδία Κερκύρας.

«Το cd αυτό» τόνισε ο Δήμαρχος «αποτελεί την ολοκλήρωση μιας μεγάλης προσπάθειας που ξεκίνησε πριν από περίπου 3 χρόνια, όταν αναλάβαμε  μια τολμηρή πρωτοβουλία εμπνευσμένοι από μιαν ιδέα του ομότιμου καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου, Χάρη Ξανθουδάκη: την ολοκληρωμένη παρουσίαση της τρίτης πολυφωνικής εκδοχής του Ύμνου, το αυθεντικό χειρόγραφο του οποίου φυλάσσεται στο χρηματοκιβώτιο του Δήμου. Ευχαριστώ θερμά τη Χορωδία Κερκύρας (τη Διοίκηση, τους χορωδούς και τη μαέστρο Χριστίνα Καλλιαρίδου),  που εργάστηκαν σκληρά για την παρουσίαση του έργου. Ευχαριστώ από καρδιάς τον καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου Ανδρέα Μνιέστρη και τους συνεργάτες του για την ηχογράφηση του cd. Ευχαριστώ, τέλος, όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτήν τη μοναδική προσπάθεια που οδήγησε σε μια μοναδική εμπειρία».

Από την πλευρά του, ο κ. Μεταλληνός ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την ευκαιρία που έδωσε στη Χορωδία να ερμηνεύσει αυτό το ιστορικό έργο. «Ήταν ένα δύσκολο έργο» είπε «που απαίτησε προετοιμασία 18 μηνών υπό την καθοδήγηση της κ. Καλλιαρίδου. Η 20η Μαΐου, που πρωτοπαρουσιάστηκε ήταν μια σημαδιακή ημέρα για τα μουσικά και χορωδιακά μας πράγματα. Είμαι υπερήφανος για το αποτέλεσμα. Θέλω κι εγώ να συγχαρώ όλους όσοι συνεργάστηκαν σε αυτήν την προσπάθεια, να τονίσω τα αποτελέσματα που έχουν οι καλές συνεργασίες και να δηλώσω πως η Χορωδία Κερκύρας είναι στη διάθεση του Δήμου για περαιτέρω συνεργασίες. Τέλος, θέλω να πω ότι – μετά από σχετική επιστολή που αποστείλαμε με το Δήμο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – περιμένουμε την απάντηση   του Μεγάρου για να παρουσιάσουμε το έργο και στην Αθήνα».

Μοιράσου το άρθρο: