Στην παρουσίαση πέντε  ακόμα νέων υποψηφίων προχώρησε σήμερα η υπ. Δήμαρχος κ. Μερόπη Υδραίου. Τα βιογραφικά των πέντε υποψηφίων, έτσι όπως παρουσιάστηκαν έχουν ως εξής:

“-Χρυσούλα Τόμπρου, έμπειρη και καταξιωμένη αυτοδιοικητικός με σημαντική δραστηριότητα και προσφορά στον πολιτισμό. Υπήρξε κατά σειρά ετών δημοτική σύμβουλος και Αντιδήμαρχος του Δήμου Κερκυραίων, Πρόεδρος της ΤΕΔΚ, της ΑΝΕΔΚ, μέλος του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας επί σειρά ετών, όπως επίσης Πρόεδρος της  δημοτικής χορωδίας SAN GIAKOMO, Αντιπρόεδρος της κερκυραϊκής καντάδας και μαντολινάτας, , Αντιπρόεδρος οργανισμού παιδικών σταθμών του Δήμου Κερκυραίων. Πρόεδρος στη χορωδία Ευρωπούλων επί σειρά ετών μέχρι και σήμερα.

-Παναγιώτα Τζάνε, οδοντίατρος, με μεταπτυχιακό στην αισθητική οδοντιατρική στο Πανεπιστήμιο του Λιχνενστάιν και  της Νέας Υόρκης, παρακολουθεί μεταπτυχιακό στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην επείγουσα ιατρική. Ειδική γραμματέας  του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Παλιάς Πόλης και μέλος της Λέσχης Οικολογίας Κέρκυρας. Ενεργή πολίτης  με έντονη κοινωνική και φιλανθρωπική δράση στο νησί. Η παρουσία της αποτυπώνει την Κέρκυρα της αλληλεγγύης.

-Άντζελα Γεωργοτά, φιλόλογος  με ειδίκευση στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση από τα Πανεπιστήμια Αιγαίου και Θεσσαλίας. Τελειόφοιτη του τμήματος Αρχειονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου όπου παρακολουθεί και μεταπτυχιακό με θέμα «Ανάπτυξη και διαχείριση της πολιτιστικής πληροφορίας». έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων ενώ για ένα χρόνο ειδικεύτηκε πάνω σε θέματα ευρωπαϊκής ένωσης. Ίδρυσε το σύλλογο αποφοίτων Αρχειονομίας, Μουσειολογίας και Βιβλιοθηκονομίας  στον οποίο είναι και Πρόεδρος. Άνθρωπος με ξεχωριστή ευαισθησία και συμμετοχή στα κοινωνικά και εκπαιδευτικά δρώμενα.

-Τάσος Μπούας, ιδ. υπάλληλος στον  ομέα του Τουρισμού. Πρόεδρος του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Άφρας, Αντιπρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Άφρας, ειδικός γραμματέας του σωματείου για τα δικαιώματα του παιδιού «Για τα παιδιά μας» ιδρυτικό μέλος των ΑΧΕΠΑ Κέρκυρας. Πτυχιούχος ηλεκτρονικών εφαρμογών και εγκαταστάσεων, τεχνικός προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών και πτυχιούχος της σχολής τουριστικών επαγγελμάτων. Έχει παρακολουθήσει ειδικά σεμινάρια για στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων. Ένας ενεργός πολίτης, άνθρωπος με ιδέες και προσφορά.

– Στέφανος Σπάτουλας ελεύθερος επαγγελματίας. Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κομπιτσίου επί σειρά ετών. Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Κομπιτσίου και ιδρυτής του 12ου  συστήματος Προσκόπων Κέρκυρας”.

“Η Νέα Αρχή για την Κέρκυρα” καταλήγει δελτίο τύπου της παράταξης “γίνεται με νέους αλλά και καταξιωμένους ανθρώπους.

Οι 5 νέοι υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν σήμερα έρχονται για να προστεθούν σε μια πολύ δυνατή ομάδα που είναι έτοιμη να αναλάβει το Δήμο, έχει προτάσεις, πρόγραμμα αλλά και ανθρώπους με θέληση και αποφασιστικότητα.

Νέα Αρχή-Νέα Δήμαρχος. Δεν είναι σύνθημα, είναι η απαίτηση των πολιτών της Κέρκυρας για να αφήσουμε πίσω μας τους ανθρώπους του χθες.

Γιατί από δω και πέρα η Κέρκυρα πρέπει να κοιτάζει μόνο μπροστά”.

 

Δημοτικό θέατρο 

Με ξεχωριστή ανακοίνωση, η παράταξη «Κερκυραίων Δήμος» αναφέρεται στο ζήτημα που ανέκυψε με τη χρήση του Δημοτικού Θεάτρου: 

«Το Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας έπρεπε να αποτελεί ένα χώρο πολιτισμού, ανοιχτό σε όλους. Δυστυχώς όμως έχει παραδοθεί στη φθορά του χρόνου ενώ το μοντέλο διοίκησης και  λειτουργίας του, οδηγεί το Δημοτικό Θέατρο σε πλήρη απαξίωση.

Η διαμαρτυρία των 13 σχολών χορού για τον επιλεκτικό αποκλεισμό τους από τον φυσικό τους χώρο, το Δημοτικό Θέατρο, την ίδια στιγμή που εκεί γίνονται  άλλες εκδηλώσεις και παραστάσεις, είναι η κορυφή του παγόβουνου.

Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι ο Δήμος Κέρκυρας και ο Πολιτισμός ποτέ δεν συναντήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Απουσία σχεδιασμού, προγραμματισμού, οράματος και από την άλλη παλινωδίες και  παντελής αίσθηση ευθύνης απέναντι σε χιλιάδες κόσμου που κρατά ζωντανή, με την όποια έκφρασή της, την πολιτιστική ιδιαιτερότητα αυτού του νησιού.

Η επιλογή και η διαχείριση των πολιτιστικών δρώμενων σε σχέση με την χρήση του Δημοτικού Θεάτρου είναι προφανές  ότι δεν αποτελεί απόφαση υπηρεσιακών παραγόντων. Αποτελεί απόφαση της δημοτικής αρχής. Αυτή, σε συνεργασία με μια ολιγάριθμη νομενκλατούρα θέλει να παρουσιάζει τον εαυτό της ως την αυθεντία στα ζητήματα  περί του πολιτισμού στηρίζοντας ημετέρους.

Επιπρόσθετα, οι ηγεσίες του Δήμου της Κέρκυρας τα τελευταία χρόνια  με τις ενέργειές τους υποβάθμισαν τις πολιτιστικές υποδομές. Γίναμε μάρτυρες καταστροφής και ερήμωσής τους.  Δεν προστάτεψαν την δημοτική περιουσία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό που έχει γίνει με τον Φοίνικα.  

Εμείς ως «Κερκυραίων Δήμος» όταν μιλάμε για πολιτισμό εννοούμε τη νοηματοδότηση του καθημερινού βίου και την εκπροσώπηση όλων. Σε αυτό δεν χωρούν ελιτίστικες συμπεριφορές.

Θεωρούμε ότι η ανάδειξη της Κέρκυρας του Πολιτισμού αποτελεί συγκριτικό μας πλεονέκτημα και  είναι ζωτικής σημασίας για τον τόπο μας.

Έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο για την επόμενη μέρα, ο Δήμος πρέπει να αξιοποιήσει το τεράστιο πολιτιστικό κεφάλαιο του νησιού και  να στηρίξει το πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό που δραστηριοποιείται στον χώρο του πολιτισμού.

Πρώτη μας προτεραιότητα είναι η βελτίωση των  υποδομών και των εγκαταστάσεων του Δημοτικού Θεάτρου για να γίνει ένας εμβληματικός χώρος πολιτισμού και καλλιτεχνικής  έκφρασης. Στη διαχείριση και διοίκηση του Δημοτικού Θεάτρου θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο οι άνθρωποι του πολιτισμού στο νησί μας. Εμείς σε αυτούς θα στηριχτούμε και αυτούς θα στηρίξουμε. Χωρίς αποκλεισμούς. Νέα Αρχή σημαίνει επένδυση στον πολιτισμό».

 

Μοιράσου το άρθρο: