Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, απέστειλε σήμερα η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας (Ο.Ε.Τ.Κ.Κ.), ζητώντας τη λήψη περαιτέρω μέτρων ενίσχυσης για την προστασία των τουριστικών επιχειρήσεων της χώρας από την έκτακτη κατάσταση που έχει προκύψει, λόγω της πανδημίας του Κορονοϊού.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ουσιαστικά οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων διαμερισμάτων ζητούν από την κυβέρνηση χρόνο. Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, οι τουριστικές επιχειρήσεις ήδη δέχτηκαν ένα ισχυρό πλήγμα με την πτώχευση του μεγάλου tour operator της Thomas Cook και, ενώ φέτος προσδοκούσαμε ότι θα ήμασταν σε θέση να καλύψουμε ένα μέρος των περσινών απωλειών, ξεσπά η κρίση του Κορωνοιού και εξαλείφει τις διαφαινόμενες καλές προοπτικές, με αποτέλεσμα να βιώνουμε ξανά την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα για το μέλλον των επιχειρήσεών μας.
Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες και δύσκολες στιγμές για τη χώρα μας, δεν θα σας ζητήσουμε να μην εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, σας ζητάμε όμως κάτω από το βάρος της περιρρέουσας ατμόσφαιρας που έχει διαμορφωθεί, ένα μικρό χρονικό περιθώριο, ώστε οι επιχειρήσεις μας να είναι σε θέση να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.
Συγκεκριμένα σας ζητάμε να λάβετε κάποια επιπλέον μέτρα που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις μας και αυτά είναι:
α) Να δοθεί στις επιχειρήσεις ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να εκπληρώσουν τις οφειλές τους προς τις Τράπεζες και τους δημοσίους Οργανισμούς.
β) Να μην προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί, μέχρι τον Ιούνιο, όταν και ελπίζουμε θα έχει υπερκεραστεί το πρόβλημα και θα έχει επανέλθει η κανονικότητα.
Ελπίζουμε να κατανοήσετε και να ανταποκριθείτε στο δίκαιο αίτημα των συναδέλφων μας όλων των κλάδων που ασχολούνται με την τουριστική οικονομία».

Μοιράσου το άρθρο: