Στο Βελιγράδι μετέβη την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Βασίλη Καββαδία, με την ευκαιρία της τουριστικής έκθεσης ITF Tourist Belgrade Fair, στην οποία υπήρξε εφέτος ρεκόρ συμμετοχών. Στο πλαίσιο της έκθεσης, την Πέμπτη, είχαν συναντήσεις με Σέρβους τουριστικούς επιχειρηματίες, στη διάρκεια των οποίων επιβεβαιώθηκε ότι η Κέρκυρα, ως τουριστικός προορισμός, παραμένει πολύ υψηλά στις προτιμήσεις των Σέρβων τουριστών, με αποτέλεσμα η ζήτηση να υπερβαίνει την προσφορά τουριστικών κλινών.
Την επόμενη ημέρα ο κ. Νικολούζος συναντήθηκε με το Δήμαρχο του Βελιγραδίου Σίνισα Μάλι που εξέφρασε την επιθυμία να ενισχυθούν οι σχέσεις των δυο πόλεων με αμοιβαίες ανταλλαγές στον πολιτισμό και τον τουρισμό. Επίσης, έγινε συνάντηση με τον αναπληρωτή Δημάρχου Andreja Mladenovic και το Γενικό Διευθυντή του σερβικού οργανισμού τουρισμού Miograd Popovic.
Το Σάββατο, ο Δήμαρχος απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση «Στα βήματα των προγόνων μας» που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Πατριαρχείου της Σερβίας και ήταν αφιερωμένη στην Κέρκυρα. Πριν από την εκδήλωση συναντήθηκε με το νέο πρέσβη της Ελλάδας στη Σερβία Ηλία Ηλιάδη, που ενημέρωσε την κερκυραϊκή αντιπροσωπεία ότι το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι «Ελληνική Εβδομάδα» στην οποία ο Δήμος θα έχει συμμετοχή με ένα μουσικό συγκρότημα και κερκυραίους σεφ.
Τέλος επισκέφθηκαν το Ιστορικό Μουσείο του Βελιγραδίου που φιλοξενεί, αυτήν την περίοδο την έκθεση «Οι Σέρβοι στην Ελλάδα».

Μοιράσου το άρθρο: